Skip to Content

Alle hypotheekaanvragen Rabobank voortaan via HDN Platform

hero image decor

Met de HDN certificering van Omniplan gaat sinds 4 december al het hypotheekverkeer van de Rabobank via het HDN Platform. Hierdoor profiteert Rabobank altijd ten volle van innovaties die via HDN beschikbaar komen. Omdat de bank nu volledig gebruik maakt van de HDN standaard en alle hypotheekaanvragen via het platform verlopen, geeft de HDN Index een nóg completer beeld van de hypotheekmarkt in Nederland.   

HDN faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten. De Rabobank is al jaren aangesloten op het HDN Platform maar werkt voor haar eigen adviseurs met Omniplan’s Personal Finance Platform. Dit nieuwe SAAS platform is onlangs HDN gecertificeerd. Hiermee is de bank vanaf 4 december volledig over en gaat alle communicatie via het HDN Platform.

Huib de Mulder, directeur Wonen Rabobank is blij met deze overstap: “HDN helpt ons om nog sneller, efficiënter en foutlozer zaken te doen met zowel de intermediairs als de lokale banken. En we kunnen sneller aansluiten op nieuwe diensten”. 

“Met de officiële HDN certificering en deze mijlpaal voor Rabobank zijn we trots om als Omniplan met het Personal Finance Platform bij te dragen aan een efficiënte en effectieve hypotheekketen”, aldus Maarten Boddeus, Product Director bij Omniplan.

De volledige overstap van Rabobank op het HDN Platform betekent dat er meer hypotheekverkeer via HDN verloopt. Hierdoor geeft de HDN Index een nog completer beeld van de stand van zaken op de hypotheekmarkt. 

Reinier van der Heijden, directeur HDN, is enthousiast over de overstap van de Rabobank: “De komst van de Rabobank naar HDN markeert een nieuwe mijlpaal voor HDN. Wij hebben nu bijna de hele markt op onze standaard en via het platform. Hierdoor kan iedereen nog beter profiteren van komende marktbrede innovaties, zoals actief beheer en natuurlijk het gebruik van brondata.” 

Meer weten over hypotheekmarktcijfers? 

Ga naar https://hdn.nl/marktcijfers of neem contact op met Rob van Slooten, rvanslooten@hdn.nl.

Over HDN 

HDN zorgt voor slimme en veilige informatie-uitwisseling in de financiële sector. Intermediairs en geldverstrekkers in Nederland communiceren met elkaar via het HDN Platform en de HDN Standaard (de taal). Hierdoor “praat” iedereen die betrokken is in het hypotheekproces dezelfde taal en is het proces voor de stakeholders efficiënt ingericht.  

Over Omniplan 

Goed financieel advies mogelijk maken, daar werkt Omniplan sinds 1995 iedere dag aan. Hierdoor beschikken onze gebruikers over de beste software om financiële- en fiscale berekeningen te maken en adviezen te geven. Onze jarenlange ervaring is samengebracht in ons Personal Finance Platform; de kern van al onze FinTech oplossingen. Dit krachtige, cloud-based platform biedt tal van toepassingen voor consumentenvragen rond hun financiën.

Over Rabobank 

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met onze stakeholders zetten we ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen.
 
Of je nu droomt van je eigen plek of groter wilt wonen. We vinden het belangrijk dat een hypotheek bij jouw situatie past. Nu én in de toekomst. Een eerste woning, verduurzaming van je woning of een volgende stap: Rabobank denkt en beweegt graag met je mee. Dat doen we vanuit onze missie: growing a better world together.
 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content