Vereniging HDN

HDN (Hypotheken Data Netwerk) is een vereniging die zorgt voor slimme en veilige informatie-uitwisseling in het financiële woondomein.

hero image decor
image description

Altijd vooruit

Wij zijn het Hypotheken Data Netwerk. Wanneer je te maken hebt met hypotheken en financiële dienstverlening kom je ons al snel tegen: wij zijn een essentieel onderdeel in het hele proces. Als vereniging worden wij gedragen door onze leden, voor wie wij ons altijd inzetten. Dat doen we door het netwerk in optima forma te houden, door te zorgen voor snelle, veilige en juiste uitwisseling van informatie en door extra services en diensten te bieden. We zijn vooruitstrevend en richten ons op verbetering en vernieuwing, samen met partners. In die gerichte samenwerking ligt onze kracht.

Doordat we als verbinder tussen alle partijen staan, zien we waar de markt naartoe gaat. We signaleren de beweging. Weten waar de kansen liggen. Waar we vooruit moeten. We denken mee en vooruit. Ontwikkelen en initiëren. Delen en duiden. Samen met onze leden maken we altijd de stap voorwaarts.

Strategie

Samen met onze 60 leden (vrijwel alle grote aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten ), bijna alle financieel adviseurs evenals franchiseketens, serviceorganisaties en IT leveranciers zetten wij ons in voor veilige en slimme informatie-uitwisseling in de financiële dienstverlening. Dat doen we met gestandaardiseerde, snelle en efficiënte processen via een state-of-the-art goed beveiligd platform. Samen met stakeholders kijken we altijd waar we kunnen verbeteren of vernieuwen.

Lees meer over onze strategie

‘Er liggen prachtige kansen om de standaardisatie te gebruiken om de klanten nog beter van dienst te zijn. Het helpt klanten om een betrouwbaar en voorspelbaar proces te creëren.’

Reinier van der Heijden Directeur

Onze leden en gebruikers

De leden van HDN zijn leverancier van hypotheken, (woning gerelateerde) verzekeringen, bankgaranties of kredietproducten.

Leden van HDN leveren een jaarlijkse financiële bijdrage & nemen deel aan de werkgroepen van HDN. Zo hebben alle leden inspraak in wat er bij HDN gebeurt.

Lees meer over onze leden

Het bestuur van HDN

Het bestuur – tevens directie – voert de dagelijkse bedrijfsvoering, waaronder ontwikkeling, implementatie en beheer van de berichtstandaarden, de uitvoering van projecten, stimuleren van datagebruik en consultancy.

De Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op het bestuur van HDN, adviseert over de strategische koers en uitvoering daarvan en vervult de werkgeversrol richting het bestuur. De RvC conformeert zich aan de ‘Dutch Corporate Governance Code’.

RVC zittingstermijnen
Jan van Baars
Voorzitter RVC | Remuneratiecommissie
Jan-Jaap Hangelbroek
RVC-lid | risk- en auditcommissie
Karin Polman
RVC-lid | Remuneratiecommissie
Matthijs Hofstede
RVC-lid
Monique Sueters
RVC-lid (vicevoorzitter) | Voorzitter risk- en auditcommissie
Andy Ramrattan
Functioneel beheer
image description
Arjen de Bake
Goed IDee
Annemarie Verver
Compliance
image description
Gerben Neven
Product Owner Bronnen
Ilyas Yekhlef
Standaard en Certificeren
Jeroen Cabbolet
Taxonomie en datamodel
Jennifer Op ’t Hoog
Bestuur
Maarten Kranenburg
Product Owner Actief klantbeheer
Mary-Lou Holla
Product Owner Standaard
Pascal Britton
Standaard en Certificeren
Peter de Raadt
Compliance
image description
Reinier van der Heijden
Bestuur
Remco Beverdam
Standaard en Certificeren
Rob van Slooten
Commercie
Romano Denneboom
Product Owner Certificeren
Ronald van der Have
Product Owner Inkomensbepaling Loondienst
image description
Tanja de Jager
Marketing en communicatie
image description
Vera de Joode
Office management
Wouter Severs
Testen
image description

Samenwerkingen

In een wereld die steeds meer datagedreven en digitaal wordt, is het steeds belangrijker samen te borgen dat de communicatie betrouwbaar, eenvoudig en veilig  is voor klant en maatschappij. Ook duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Om dit te realiseren werkt HDN samen met verschillende partijen binnen maar ook buiten de financiële keten.

Lees meer over de samenwerkingen van hdn

Samen informatie-uitwisseling slimmer maken?

Wil je efficiëntere werkprocessen en innovatieve bedieningsmodellen in de hypotheekketen helpen realiseren? Doe dit dan samen met HDN en al onze partners. We nemen graag je wensen en ideeën met je door.

HDN website contactformulier

Formulier op de home-page van HDN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Naar contact pagina
Direct contact
Bezoekadres Routebeschrijving