Bankgarantie-bericht

Een bankgarantie zonder omwegen!

hero image decor

Waarom bankgaranties via HDN?

Bijna alle kopers van particulier onroerend goed hebben een bankgarantie nodig voor de waarborgsom van 10% van de waarde van de woning. De waarborgsom zijn zij verschuldigd op het moment dat zij de woning niet afnemen na het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Adviseurs kunnen de garantie aanvragen bij een onafhankelijke partij zoals Nationale Waarborg. Zij doen dit vaak via mail, telefoon of de portal van Nationale Waarborg. Het is makkelijker, sneller en de adviseur heeft minder kans op fouten als de aanvraag direct vanuit de crm/adviesoftware geautomatiseerd via HDN wordt ingediend. Als er eventueel stukken moeten worden aangeleverd, zoals een koopcontract, dan kan de adviseur dit ook vanuit zijn software doen. Wanneer Nationale Waarborg akkoord heeft gegeven en de bankgarantie is gesteld, wordt dit als document teruggestuurd via HDN naar de adviseur. Dit kan vervolgens ook als bewijsstuk worden ingediend bij de bank.

Adviseurs die gebruik maken van Accelerate, Elements van Faster Forward of Figlo kunnen bankgaranties aanvragen via HDN. Hieronder vind je instructievideo’s waarin je ziet hoe het werkt.

Bankgarantie vanuit Accelerate

Bankgarantie vanuit Accelerate

De gegevens van de klant, de aan te kopen woning en de gewenste hypotheekconstructie zijn al beschikbaar in het pakket voor het aanvragen van de hypotheek. Door deze gegevens te gebruiken, hoeven er geen dubbele handelingen meer plaats te vinden en is de kans op het maken van fouten ook kleiner. Adviseurs die gebruik maken van Accelerate kunnen al geruime tijd geautomatiseerd een bankgarantie aanvragen. Inmiddels kan je ook via Elements van Faster Forward en Figlo de bankgarantie aanvragen. Hiernaast een videouitleg over hoe het precies werkt in Accelerate.

Bankgarantie vanuit Elements van Faster Forward

Bankgarantie vanuit Elements van Faster Forward

Het vanuit het crm- en/of adviespakket aanvragen en afgeven van de bankgarantie zorgt voor meer snelheid en gemak. Adviseurs die gebruik maken van Accelerate, Elements van Faster Forward of Figlo kunnen de bankgarantie geautomatiseerd aanvragen via HDN. Hiernaast een video-uitleg hoe je een bankgarantie aanvraagt vanuit Elements van Faster Forward.

Bankgarantie vanuit Figlo

Bankgarantie vanuit Figlo

Adviseurs die gebruik maken van Accelerate, Elements van Faster Forward of Figlo kunnen de bankgarantie geautomatiseerd aanvragen via HDN. Dat zorgt voor meer snelheid in het proces, gemak en minder kans op fouten. Hiernaast een video-uitleg hoe je een bankgarantie aanvraagt vanuit Figlo.

Deelnemende partijen

Wil je weten welke partijen meedoen? Hiernaast vind je het totale overzicht.

Meer weten over het Bankgarantiebericht?

Contact Form Personal

Contact form for personal

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct contact

Ben je intermediair of geldverstrekker en heb je een vraag over het bankgarantie-bericht? Neem contact op met Rob van Slooten, accountmanager bij HDN. Hij helpt je graag verder!