Wat doet hdn

Wij denken mee en vooruit. Ontwikkelen en initiëren. Delen en duiden.

hero image decor
image description

Standaard

HDN faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten. Dat doen wij onder andere door het ontwikkelen en beheren van de standaard voor veilige digitale communicatie in de financiële keten. Deze HDN taal komt tot stand via interactie en co-creatie met leden en gebruikers. De HDN stakeholders besparen hierdoor fors op hun bedrijfskosten, hun processen zijn efficiënt en hun klanten weten snel waar zij aan toe zijn. Om de kwaliteit en eenduidigheid van de standaard te waarborgen worden de leden en gebruikers jaarlijks gecertificeerd.

Lees meer
image description

Platform

Bijna alle financieel adviseurs en vrijwel alle grote aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten zijn aangesloten op het HDN platform, evenals franchiseketens, serviceorganisaties en IT leveranciers.

HDN maakt het mogelijk dat consumenten snel, veilig en voordelig hun hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten kunnen afnemen. Om HDN te gebruiken is een certificaat nodig. Het certificaat zorgt voor beveiliging van het platform, onder andere door de authenticatie en autorisatie van de gebruiker, de privacy / encryptie van de berichten en de nonrepudiation te waarborgen. Daarnaast worden alle leden en gebruikers die communiceren via HDN jaarlijks gecertificeerd om de kwaliteitsborg, eenduidigheid en optimalisatie van het platform garanderen.

Leden en gebruikers van HDN maken gebruik van verschillende tools en het HDN Platform. Meer info over data en inhoud van nieuwe releases van onze systemen vind je in de releasekalender.

Lees meer

Certificeringen

HDN doet een jaarlijkse check om de kwaliteit en eenduidigheid van de standaard te waarborgen. Bij de certificering wordt gecontroleerd of aan de ketenafspraken wordt voldaan. Dit gebeurt altijd ruim na de jaarlijkse grote release van de HDN Standaard. Alle leden en gebruikers ontvangen rapportages op basis van vooraf bepaalde punten. Ook gaan we in gesprek met alle gebruikers om te toetsen of iedereen de afspraken op dezelfde wijze interpreteert.

Lees meer

Tools

Leden en gebruikers van HDN maken gebruik van verschillende tools en het HDN Platform

Vraag jaarlijks je certificaat aan met deze app

Lees meer

Stel in wie welke informatie van HDN moet ontvangen

Lees meer

Bekijk alle informatie en handleidingen over het HDN Platform.

Lees meer

Werkgroepen

Binnen HDN kennen we verschillende werkgroepen die een consulterende en adviserende rol vervullen bij de doorontwikkeling van HDN. Elke werkgroep bestaat uit een gebalanceerde vertegenwoordiging van ketenpartijen. Per werkgroep wordt een aantal rollen benoemd, deze kunnen per werkgroep verschillen en afhangen van de inhoudelijke verantwoordelijkheid of de positie in de keten. Deelnemers vertegenwoordigen een rol namens een organisatie en worden voor een bepaalde periode door de HDN Directie benoemd.

Lees meer

Kalender

Alle activiteiten van HDN bij elkaar in één overzicht.

Bekijk meer
HDN Proces Index 2.0
In mei is de Proces Index vernieuwd. De informatie is verrijkt met informatie over First Time Right, Bronberichten en inzicht in de gevraagde documenten. Wil je het maximale halen uit de verrijkte HDN Proces Index? Volg dan eerst dit basis webinar
Werkgroep Hypotheken
HDN 24.1 NHG V&N / Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet
Werkgroep Actief Klantbeheer