Skip to Content

Inkomensbepaling Loondienst nu ook bij Nationale Nederlanden!

Je kunt vanaf vandaag bij Nationale Nederlanden (NN) hypotheekaanvragen doen met de Inkomensbepaling Loondienst. Het toetsinkomen voor mensen in loondienst wordt dan berekend op basis van de gegevens uit het UWV Verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Dit bespaart de consument, adviseur en geldverstrekker tijd, geld en moeite.

Het gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst stijgt snel sinds de methodiek in 2018 live ging
Het aantal aanvragen met de Inkomensbepaling Loondienst stijgt snel. Dit komt mede doordat het bij steeds meer geldverstrekkers mogelijk is het UWV verzekeringsbericht te gebruiken. In navolging van ING, Florius, Rabobank, ABN AMRO, ASN Bank, SNS, RegioBank, BLG Wonen, Argenta en Aegon heeft maandag 27 mei ook NN de Inkomensbepaling Loondienst opgenomen in haar acceptatiebeleid 2019. Dit betekent dat nu ongeveer 70% van de mensen in loondienst het UWV Verzekeringsbericht kunnen gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek (met of zonder NHG).

Meer weten?
Wil je meer informatie over de Inkomensbepaling Loondienst? Ga dan naar www.hdn.nl/inkomensbepalingloondienst. Hier vind je een uitleg hoe het werkt, de link naar de rekentool om het toetsinkomen te berekenen, een overzicht van alle aanbieders en antwoorden op veelgestelde vragen. 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content