Inkomensbepaling ondernemer

Ontvang de inkomensverklaring van de zelfstandig ondernemer snel en digitaal via HDN

hero image decor

Inkomensbepaling ondernemer digitaliseren

Om het toetsinkomen van zelfstandig ondernemers vast te stellen vragen geldverstrekkers de inkomensverklaring ondernemer. Deze verklaring wordt opgesteld door een deskundige partij die zich hierin heeft gespecialiseerd, de rekenexpert. In de pilot Inkomensbepaling ondernemer vraagt het intermediair vanuit het softwarepakket via HDN de inkomensverklaring ondernemer aan bij rekenexperts Pentrax of Zakelijk Inkomen. Vervolgens ontvangen zij via HDN de benodigde gegevens en de inkomensverklaring in het softwarepakket. Zo kan de aanvraag direct door naar de geldverstrekker. Hierdoor verloopt het proces sneller, worden er geen gegevens handmatig overgetypt en verloopt alles, inclusief documentafhandeling, veilig en digitaal via HDN.

Adviseurs die gebruik maken van Accelerate of Elements/eBlinqx van Faster Forward kunnen de Inkomensverklaring ondernemer aanvragen via HDN. Hieronder vind je instructievideo’s waarin je ziet hoe het werkt.

Inkomensverklaring ondernemer vanuit Accelerate

Inkomensverklaring ondernemer vanuit Accelerate

Bekijk de korte uitleg-video en ga direct aan de slag.

Inkomensverklaring ondernemer vanuit Faster Forward (Elements/eBlinkqx)

Inkomensverklaring ondernemer vanuit Faster Forward (Elements/eBlinkqx)

Bekijk de korte uitleg-video en ga direct aan de slag

Meer gemak en zorgvuldigheid

Accelerate, Faster Forward (Elements), HDN, Pentrax en Zakelijk Inkomen hebben de inkomensbepaling ondernemer samen ontwikkeld. Adviseurs kunnen vanuit hun software een inkomensverklaring ondernemer aanvragen bij de rekenexperts Pentrax of Zakelijk Inkomen. Het proces verloopt volledig via HDN inclusief documentafhandeling. De gegevens komen rechtstreeks in het systeem van de adviseur en worden gebruikt om het toetsinkomen te bereken. Net als bij de Inkomensbepaling Loondienst gebruikt de aanbieder dezelfde gegevens en toetsinkomen. Dit zorgt voor meer zorgvuldigheid, gemak en snelheid voor zowel de klant en adviseur als de rekenexperts en geldverstrekkers.

Deelnemende partijen

Meer weten?

Contact Form Personal

Contact form for personal

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Direct contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over het digitaal aanvragen van de inkomensverklaring ondernemer via HDN? Neem contact op met Rob van Slooten, accountmanager bij HDN. Hij helpt je graag verder!