Skip to Content

Uitgelicht: Twee nieuwe HDN projecten

Meerdere stakeholders van HDN hebben bij de bepaling van de HDN Strategie 2012-2015 in 2011 aangegeven, dat ze een belangrijke rol zien weggelegd voor HDN in het faciliteren van de ontsluiting van betrouwbare externe bronnen (zoals GBA, kadaster en/of AFM) en het faciliteren van mutaties en beheerverzoeken inzake een lopende hypotheek. In juni heeft het HDN bestuur goedkeuring gegeven om de volgende twee projecten te starten:

• Externe Bronnen
• Mutatie berichten

Externe Bronnen
Het doel van dit project is het optimaliseren van de proceskwaliteit (snelheid, efficiency en kosten) voor alle schakels in de keten door middel van het centraal faciliteren van de ontsluiting tot externe bronnen.

De eerste stap is het opleveren van het beslisdocument: “Scoring Externe Bronnen”. Dit document is een adviesdocument welke, op basis van een aantal criteria (o.a. technisch- en juridische impact, kosten, bronbetrouwbaarheid en mate van realisatie) de shortlist bepaalt.

De tweede stap is het uitvoeren van een uitgebreide impactanalyses voor twee externe bronnen van de shortlist met de hoogste scores. Als resultaat worden twee project initiatie documenten voor het realiseren van de koppeling met deze externe bronnen opgeleverd.

Planning
In augustus 2012 wordt de shortlist opgeleverd. Wanneer de shortlist is goedgekeurd zullen de PID’s inclusief impactanalyses uitgevoerd worden. Doel is om begin 2013 de realisatiefase te starten.

Mutatieberichten
Het doel van dit project is om een generiek toepasbaar “beheerverzoeken-bericht” te realiseren welke toepasbaar is voor alle stakeholders van HDN. Tijdens dit project zullen parallel aan de realisatie van de eerste versie van het bericht, zes stakeholders met verschillende rollen in de keten geconsulteerd worden, naast de projectdeelnemers.

Planning
Q3 2012 zal het mutatiebericht worden opgeleverd.

Lopende HDN projecten

HDN Project  Doel  Oplevering
Consumptief krediet via HDN Het realiseren van het HDN kredietbericht, waarmee kredietaanvragen verstuurt kunnen worden naar de kredietverstrekker. September 2012
TaxCon Het realiseren van communicatie tussen taxatie/validatie instellingen en belanghebbende ketenpartijen, met als doel dit veiliger, gemakkelijker en efficiënter te maken. Augustus 2012
Ontsluiting NHG Het verder optimaliseren van het NHG bericht. Met als doel alle soorten NHG berichten zoals o.a. toetsingen, aanmeldingen, afmeldingen, achterstandsmeldingen en schademeldingen, te faciliteren. on- hold

Zijn er naar aanleiding van de HDN projecten vragen of wenst u meer informatie, neem dan contact op met HDN beheer.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content