Skip to Content

Reinier van der Heijden nieuwe directeur HDN

Amsterdam, 24 maart 2017

Reinier van der Heijden volgt per 1 april Dorine van Basten op als directeur van HDN. Van der Heijden was directeur van transactieplatform Meetingpoint, dat hij onlangs namens haar aandeelhouders succesvol heeft verkocht. ‘Met de komst van Reinier van der Heijden halen wij alle kennis en ervaring in huis, om de continuïteit, het draagvlak, de innovatiekracht en de onafhankelijke positie van HDN te bestendigen en verder uit te bouwen’, aldus Jan van Baars, voorzitter van de RvC van HDN.

De financiële dienstverlening bevindt zich in een turbulente tijd. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en stakeholders zoeken naar nieuwe mogelijkheden om zich van hun concurrenten te onderscheiden. HDN is een coöperatieve vereniging die deze ontwikkelingen omarmt en daar waar mogelijk non-concurrentiële samenwerking tussen alle ketenschakels stimuleert. ‘Door krachten, daar waar mogelijk, te bundelen, worden processen verbeterd, dalen de kosten en krijgen consumenten uiteindelijk sneller duidelijkheid over hun mogelijkheden’, aldus Van Baars.

Deze ontwikkelingen vragen om een verdere professionalisering en onafhankelijkheid van HDN. Van der Heijden zal hiervoor zorg gaan dragen. Hij treedt in dienst bij HDN en zal van daaruit zorgen voor de verdere vormgeving van de kernorganisatie van HDN, waaronder het aantrekken van nieuwe collega’s en het verhuizen naar een eigen locatie. Om de onafhankelijke positie van HDN verder te onderstrepen, het draagvlak te vergroten en de innovatie in de branche te stimuleren, is HDN sinds 1 januari begonnen om naast Davinci met meerdere business partners samen te werken.

Nadat Van Basten het stokje heeft overgedragen aan Van der Heijden, pakt zij de draad weer op vanuit haar eigen onderneming in de financiële dienstverlening onder de naam Door Van Basten. Van Baars: ‘Van Basten heeft veel voor HDN, haar leden en stakeholders betekend en HDN gebracht tot waar zij nu staat. Wij zijn haar veel dank verschuldigd en wensen haar veel succes met haar onderneming.’

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content