Skip to Content

Maak gebruik van de vernieuwde HDN testmogelijkheden

HDN heeft medio december 2016 de HDN Software 6.3 beschikbaar gesteld. In deze versie zijn de productie- en de test infrastructuur als twee fysiek gescheiden platforms geconfigureerd. Hierdoor is het mogelijk gebruik te maken van uitgebreidere testdiensten. De nieuwe testinfrastructuur vervangt de oude gebruikte testmethoden.

Test Roadmap 2017
De nieuwe testinfrastructuur is inmiddels gekoppeld met de HDN Beheertool. Deze service  zorgt er voor dat gepubliceerde HDN schema’s geautomatiseerd gedistribueerd worden naar deze testomgeving. Hierdoor worden handmatige werkzaamheden geminimaliseerd.

De komende periode wordt het o.a. mogelijk om:
Gebruik te maken van de testcase generator (vanuit de HDN Beheertool). Het doel van deze service is het geautomatiseerd genereren van maatschappijspecifieke HDN berichten. De eerste fase is de oplevering van 26 hypotheek scenario’s, 2 verzekering scenario’s en 2 consumptief krediet scenario’s. Externe bronnen te testen: De HDN Bronservice is gekoppeld aan de nieuwe testinfrastructuur. Mockservice: Processen kunnen tegen de HDN Mockservice getest worden. Het proces Hypotheken, Kredieten en Verzekeringen zijn dan mogelijk om (a)synchroon te testen.

Wat verandert er?
Doordat de nieuwe testinfrastructuur de oude vervangt, heb je een nieuw HDN testcertificaat met aansluitnummer nodig. Wij verzoeken partijen om de komende maanden (vóór het verlopen van de geldigheidsdatum) de nieuwe software in de testomgeving te installeren en een nieuw testcertificaat aan te vragen. De nieuwe certificaten starten met 000. Het testen met oude testcertificaten (00) wordt niet verder ondersteund en bij de volgende softwarerelease wordt deze testomgeving ontmanteld. Het testen van nieuwe HDN diensten (zoals de uitbreiding op Externe Bronnen) wordt enkel op de nieuwe testinfrastructuur beschikbaar gesteld.

Let wel: het verkrijgen van een nieuw aansluitnummer kan impact hebben op de huidige testberichten c.q. software. Mocht je tegen problemen aanlopen (of uiteraard vragen hebben), dan vernemen wij dat uiteraard graag via info@hdn.nl.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content