Skip to Content

HDN 16.0 berichtschema’s

In de bijlage tref je een overzicht van de aanpassingen voor de HDN 16.0 release van a.s. oktober voor Hypotheken, Kredieten en Leven; de berichttypen AX, KX, LX, OX, SX, DA en DX. De HDN 16.0 release bestaat uit de resultaten van het project Inperken en Uniformeren, verbeteringen naar aanleiding van MCD en geaccordeerde wijzigingsverzoeken.

Naar aanleiding van het Project Uniformeren en Inperken Standaard worden entiteiten, velden en datatypen gelijk getrokken. Ook komen ongebruikte velden te vervallen. Waar met de 15.0 release deze velden maatschappij specifiek en optioneel zijn gemaakt, worden deze velden met de 16.0 definitief uit de datacatalogus verwijderd. Verder zijn verbeteringen doorgevoerd ter ondersteuning van MCD. Deze verbeteringen zijn zowel tot stand gekomen in samenspraak met de werkgroep alsmede voortgekomen uit de sessie MCD in de keten. De wijzigingsverzoeken zijn vooraf beoordeeld door de werkgroepen Hypotheken, Kredieten en Leven.

19 mei aanstaande worden de berichtschema’s gepubliceerd. Gelijk met de publicatie van de datacatalogi en generieke berichtschema’s wordt de definitieve versie van dit document verspreid.

Indien er n.a.v. deze mail nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via 020-5503758 of info@hdn.nl.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content