Skip to Content

Deadline voor HDN 10.0

Vorig jaar mei is HDN begonnen met het ontwikkelen en uitrollen van de nieuwe versie van de HDN berichtenstandaard. Hierover zijn HDN gebruikers geïnformeerd middels mailings en workshops. Omdat de implementatie van de nieuwe versie van de standaard gevolgen heeft voor uw organisatie, willen we u ook tijdig op de hoogte stellen van de impact.

In december 2010 is met de introductie van de 9.0 versie de eerste stap gezet. Op 1 december 2011 wordt de tweede stap gezet door de introductie van de 10.0 versie. Hiermee komt de ondersteuning van versie 9.0 te vervallen. Met het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe versie volgt de HDN berichtenstandaard nieuwe wet- en regelgeving, maar ook productontwikkelingen. Denk hierbij aan uitgebreide ondersteuning van inkomenssituaties en bancaire (spaar) producten.

Op 1 december 2011 staat de deadline van de functionele migratie van de “oude” situatie naar de “nieuwe” situatie. Op deze dag worden alle HDN berichten (lees offerteaanvragen) gevalideerd tegen de nieuwe regels in zowel generieke als maatschappijspecifieke berichtschema’s (versie 10.0). Concreet betekent dit dat systemen per 1 december 2011 geen verouderde berichten kunnen verzenden en de ontvangende organisaties met hun applicaties over moeten zijn op HDN 10.0.

Nogmaals willen wij benadrukken dat de deadline van 1 december 2011 onherroepelijk is. Indien wij niets van u vernemen, gaan wij er vanuit dat u kunt voldoen aan deze deadline.

Indien u problemen voorziet, willen wij dit graag z.s.m. weten. HDN zal dan samen met u zoeken naar een oplossing om alsnog op 1 december 2011 gereed te zijn.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content