Skip to Content

Vacatures werkgroep processen

We zien binnen HDN het belang van (gevalideerde) data in de keten groeien. Hierdoor neemt de focus op het documentenproces af. Ook zijn veel generieke processen, zoals de statusberichten en offerteberichten, geijkt op het hypothekendomein terwijl HDN ook Kredietaanvragen en Verzekeringsaanvragen ondersteunt. Daarom willen we samen met de keten naar een meer generieke aanpak van de processen. Dit betekent dat we per 1 januari 2020 afscheid nemen van de Werkgroep Documenten en deze vervangen door een nieuw op te richten Werkgroep Processen. Op 5 december namen we officieel afscheid van de werkgroep documenten en voor de nieuwe werkgroep zijn we nu op zoek naar vertegenwoordigers van onze leden en gebruikers die goed zicht hebben op de hele HDN-keten.

Rol werkgroep
De HDN Standaard werkgroepen bestaan uit een gebalanceerde vertegenwoordiging van ketenpartijen en hebben een consulterende, toetsende en adviserende rol op het onderhoud van de berichtensoorten binnen de HDN Standaard. Voor de werkgroep Processen gaat het om de berichten omtrent documentenverkeer (DA/DX), het offertebericht (OX) en de statusberichten (SX). Verzoeken tot wijzigingen in deze berichten of de hiermee samenhangende ketenafspraken worden altijd voorgelegd aan de werkgroep. Hiernaast adviseert de werkgroep ook over procedures rondom het beheer van de HDN Standaard. Naast deze werkgroep kent de Standaard ook de werkgroepen Hypotheken, Kredieten en Verzekeren.

Wie zoeken we?
Voor deze werkgroep zoeken we vertegenwoordigers van HDN leden en gebruikers die een goed zicht hebben op de gehele HDN-keten. Je hebt kennis van de wijze waarop HDN binnen de eigen bedrijfsprocessen wordt gebruikt en hoe het aansluit op andere ketenpartijen. Je moet een inschatting kunnen maken van de impact van veranderingen in de HDN Standaard en mogelijke optimalisaties kunnen signaleren.

Te verwachten capaciteitsclaim
De werkgroep overlegt eens per kwartaal op een locatie centraal in het land. Ter voorbereiding ontvang je stukken om door te nemen. Voor elke bijeenkomst is de besteding, inclusief voorbereiding, ongeveer een dag. Hiernaast krijg je wijzigingsverzoeken voorgelegd waar reactie op nodig is binnen een gestelde termijn. Afhankelijk van de grootte en de frequentie van de wijzigingsverzoeken heb je hiervoor additioneel een aantal uren per maand nodig.

Aanmeldingen
Ben je HDN lid of gebruiker en wil je bijdragen aan een zo optimaal mogelijk aanvraagproces via HDN? Meld je dan aan voor de werkgroep Standaard Processen door een mail te sturen naar Linda Bruijntjes, lbruijntjes@hdn.nl. De deadline voor aanmelding ligt op 17 januari 2020.

Samen werken aan meer efficiëntie in de financiële keten
HDN is een vereniging die haar werk voor de keten goed kan uitvoeren door de ondersteuning die zij ontvangt van haar stakeholders. Deze wijze van samenwerken vormt de kracht en het bestaansrecht van onze vereniging. We doen met de vraag voor deelname aan de werkgroep een beroep op jullie organisatie om een steentje bij te dragen aan verdere professionalisering en optimalisatie van de dienstverlening van de vereniging aan haar leden en gebruikers.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content