Skip to Content

Inkomensbepaling Loondienst wint Gouden Lotus Award!

Meest innovatieve dienstverlening aan de consument

Utrecht, 28 mei 2019 – HDN (Hypotheken Data Netwerk) – heeft met de Inkomensbepaling Loondienst / Handig! de felbegeerde Gouden Lotus Award gewonnen in de categorie “meest innovatieve dienstverlening aan de consument”. De Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt werden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt tijdens het grootste hypotheekcongres van Nederland, HypoVak.

‘We zijn er ontzettend trots op dat de adviseurs voor ons initiatief hebben gekozen. Het bewijst dat de Inkomensbepaling Loondienst meer dan bruikbaar is en grote toegevoegde waarde biedt. Deze samenwerking in de markt laat zien dat wij als sector de klant echt centraal stellen,’ zegt Reinier van der Heijden, algemeen directeur van HDN. ‘HDN kijkt altijd waar het efficiënter kan in de financiële keten. De Inkomensbepaling Loondienst is de eerste stap naar een documentvrij hypotheekaanvraagproces. Deze prijs zien wij vooral als erkenning en aansporing dit zo snel mogelijk uit te bouwen.’

De Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt is een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. Alex Klein, hoofdredacteur: ‘Handig! kwam met de Inkomensbepaling Loondienst met afstand als winnaar uit de bus. De markt ziet dus de meerwaarde van deze innovatie.’

Over de Inkomensbepaling Loondienst
Bij gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst wordt het toetsinkomen voor mensen in loondienst berekend op basis van gegevens uit het UWV Verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Door het hypotheekproces in te richten op basis van digitale brondata in plaats van fysieke documenten besparen de consument, adviseur en geldverstrekker veel tijd, kosten en moeite. Daarbij zorgt de nieuwe methode voor meer zekerheid en betrouwbaarheid door gebruik van gegevens uit een overheidsbron. De consument, adviseur en aanbieder heeft direct beschikking over de juiste en volledige inkomensgegevens die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag.

De Inkomensbepaling Loondienst is ontwikkeld binnen het samenwerkingsverband Handig! in nauwe samenwerking met het UWV. Deze groep bestaat uit HDN, ING, NHG, Florius, ABN AMRO, Rabobank, De Hypotheker en IG&H.

Meer informatie over de Inkomensbepaling Loondienst vind je op www.hdn.nl/inkomensbepalingloondienst

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content