Skip to Content

HDN Kwartaalcijfers hypotheekmarkt Q3 2019

Sterke toename van het aantal oversluiters op de hypotheekmarkt

Utrecht, 3 oktober 2019 – Het aantal hypotheekaanvragen steeg met 11% in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dit heeft met name te maken met de groep oversluiters (+23%). Onder de doorstromers en starters zijn er respectievelijk 2,4% en 3,7% meer hypotheken hebben aangevraagd in het afgelopen kwartaal. Vooral de groep doorstromers met NHG is gegroeid (+11%) door de verruiming van de NHG normen naar € 290.000.

HDN ziet tevens een sterke toename in het aantal starters en doorstromers in Flevoland (+20%), Groningen (+10%) en Noord-Holland (+9%). De populariteit van Flevoland lijkt te komen door de betaalbaarheid van de woningen. Zo is de gemiddelde woningwaarde van een doorstromer € 145.000 minder dan in de aangrenzende provincies Noord-Holland en Utrecht. De gemiddelde woningwaarde in Flevoland is wel gestegen met 8,2% en dat is aanzienlijk hoger dan de 3,9% in Noord-Holland en Utrecht.

Meer weten over het derde kwartaal 2019? Bekijk ons nieuwe interactieve overzicht en maak zelf selecties in de grafieken en tabellen om in te zoomen op de ontwikkelingen in de hypotheekmarkt.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content