Data Sharing Coalition

De echte waarde van data ontsluiten.

hero image decor

Data Sharing Coalition

De echte waarde van data kan alleen worden gerealiseerd als data wordt gedeeld en hergebruikt in de gehele digitale economie. De Data Sharing Coalition is een samenwerkingsinitiatief dat tot doel heeft deze waarde te ontgrendelen door organisaties in staat te stellen gemakkelijk data te delen tussen domeinen en sectoren. HDN is deelnemer aan het initiatief.

De Data Sharing Coalition werkt aan het realiseren van meerdere (sectoroverschrijdende) datadeel-use cases. Hierin definiëren en realiseren organisaties uit verschillende domeinen en sectoren samen een use case waarin zij nieuwe waarde creëren door data te delen. Daarnaast geven de use cases inzicht in wat nodig is om interoperabiliteit tussen partijen te realiseren om datadelen te faciliteren. Dit ondersteunt de ontwikkeling van generieke afspraken voor het delen van data die de Data Sharing Coalition wil realiseren. Green Loans is zo’n use-case waar HDN in participeert.

Use-case Green Loans

Meer weten?

Bekijk de website van Trusted Information Partners

Heb je een interessant idee voor een (sectoroverschrijdende) use case voor het delen van data? En wil je deze ontwikkelen in samenwerking met de Data Sharing Coalition of meer weten over hun aanpak? Check de website van de Data Sharing Coalition.

website Data Sharing Coalition
image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!