Skip to Content

Marlies de Roode nieuw lid Raad van Commissarissen van HDN 

hero image decor

Tijdens de feestelijke Algemene Ledenvergadering op 17 oktober, waar we ons 30-jarig jubileum vierden, is Marlies de Roode benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Zij volgt Karin Polman op, die na het aflopen van haar zittingstermijn heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen. Wel blijft Karin Polman betrokken bij HDN via de Strategische Raad. Met de benoeming van Marlies de Roode geeft de RvC invulling aan de ambitie een onafhankelijk toezichtsorgaan te zijn.

Marlies de Roode brengt meer dan 15 jaar aan ervaring binnen de ICT-sector met zich mee en is verbonden aan de Universiteit & Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft expertise op het gebied van infrastructuur, cloudontwikkeling, applicatieontwikkeling, security en business intelligence. De Raad van Commissarissen is overtuigd dat Marlies met haar kennis en ervaring op het gebied van ICT, security en data (inclusief AVG) een waardevolle aanvulling is op het team.

Met het vertrek van Karin Polman en de toetreding van Marlies de Roode bestaat de Raad van Commissarissen nu uit drie onafhankelijke leden en twee leden vanuit de geldverstrekkers aangesloten bij HDN. Daarmee is voldaan aan de ambitie om een onafhankelijk toezichtsorgaan te vormen, in lijn met de uitgangspunten van de Corporate Governance Code.

Jan van Baars, voorzitter van de Raad van Commissarissen, uit zijn dankbaarheid: “Ik wil Karin Polman van harte bedanken voor haar waardevolle inzet de afgelopen jaren en wij zijn blij dat zij haar bijdrage namens Florius & AAHG blijft leveren in de Strategische Raad. Tegelijkertijd ben ik verheugd met de toetreding van Marlies de Roode. Haar brede kennis van ICT en security sluit naadloos aan op de ambities die HDN de komende jaren heeft.”

De Raad van Commissarissen van HDN bestaat met deze nieuwe toetreding uit Jan van Baars (voorzitter RvC, Renumeratiecommissie), Monique Sueters (vice-voorzitter, Risk & Auditcommissie), Matthijs Hofstede (Renumeratiecommissie), Jan Jaap Hangelbroek (vice-voorzitter, Risk & Auditcommissie) en Marlies de Roode (Risk & Auditcommissie).

Tijdens ALV gingen ook alle seinen op groen voor de HDN plannen en het budget voor 2025. Dat betekent dat we komend jaar weer in volle vaart vooruit gaan. Na de vergadering sloot een grote groep HDN relaties aan om samen 30 jaar HDN te vieren. Reinier van der Heijden en Jennifer op ’t Hoog blikten terug op de highlights van 30 jaar HDN en deelden de plannen voor de toekomst. Barbara Breedijk zorgde voor een muzikale wrap-up van de middag waarna het nog lang gezellig was onder het genot van een walking dinner in Mereveld Utrecht.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content