Skip to Content

Mijn top-5 mooiste momenten
(en wat brengt 2019?)

Reinier van der Heijden, Directeur HDN
“Een kantelmoment, daar zitten we op. Tenminste, zo voel ik het. 2018 was het jaar van knopen doorhakken en verder kijken. Een stuk verder, want waar willen we staan over tien jaar? Daarover hebben we goede, eerlijke gesprekken gehad. Graag neem ik je daarin mee.

1. Nieuwe vibe op de hei
Over zo’n heisessie wordt altijd wat lacherig gedaan. Ik snap dat wel, hoor. Van buitenaf lijkt het een uitje voor bobo’s die vergaderen, eten, wandelen en weer aan tafel gaan. Maar de tweedaagse met de Raad van Commissarissen begin dit jaar, maakte veel indruk op mij. Waarom? Omdat we een ijzersterke visie en strategie hebben neergelegd, het fundament waarop we de komende jaren verder kunnen gaan bouwen.

2. Vliegende start platform
Een nieuwe visie hoort niet onderin een lade te belanden. Nee, daar moet je meteen mee aan de slag. Want in 2028 willen we hét point of trust voor het financiële domein zijn. Een nieuw HDN-platform is daarvoor onmisbaar. We hebben uitgezocht wat onze stakeholders nodig hebben en willen. Alle eisen en wensen staan op papier volledig onderschreven door ons HDN team. Een flinke klus, waar ik oprecht trots op ben.

3. Nog even over de AVG
Dan, de AVG. Dat hebben we geweten 🙂 Net als bij jullie stroomde ook mijn hele mailbox over. Ik kon geen verwerkersovereenkomst meer zien, maar het gaf wel aan dat Nederland de wet serieus neemt. Hoewel HDN zelf geen gegevens opslaat, hebben ook wij bepaalde zaken AVG-proof gemaakt. Een behoorlijk karwei. Toch zie ik de AVG als een startpunt voor nieuwe kansen. Bijvoorbeeld, hoe fijn is het als klanten maar één keer toestemming hoeven te geven om gegevens te delen? Dat moeten we binnen de keten kunnen regelen, vind ik.

4. Nieuwe certificering in aantocht
Nog een flinke knoop die we hebben doorgehakt: in 2019 gaan we over op een nieuwe manier van certificeren. Niet meer op basis van opgevraagde (geanonimiseerde) productiedossiers, of (test)berichten. Vanaf volgend jaar maken we rapportages met geanonimiseerde productiedata. De data laten zien waar hiaten zitten en verbeteracties nodig zijn. Op deze manier zijn onze stakeholders minder tijd kwijt aan de uitvoering van de certificering en maken we gebruik van big data in plaats van steeksproefsgewijs kijken hoe het gaat. Samen met elkaar in de werkgroep Certificeren bepalen wij de prioriteiten en bespreken we de onderwerpen.

5. HDN Index steeds populairder
Data, data en nog eens data. Via HDN worden bergen informatie verstuurd. En die leveren veel mooie managementinzichten op. Hoe presteer je als aanbieder in de markt? En welke trends zijn er? Steeds meer gebruikers omarmen dan ook de HDN Index. Bovendien, ze willen graag met ons nadenken over slimmer gebruik van die data. Mooi om dit samen op te pakken.

En wat brengt 2019?

Lets’s co-create
De standaard is de ‘taal’ waarin onze ketenpartijen met elkaar communiceren. In 2019 zetten we het HDN-woordenboek (de handleidingen met alle afspraken) online. Zo begrijpen andere ketenpartijen ons beter – en wij hen. Door dit ‘open te gooien’, kunnen we samen nieuwe toepassingen bedenken en bouwen. Alles is mogelijk, iedereen kan meedoen. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Fit for the future door vernieuwing platform
Binnenkort is bekend met welke leverancier we een werkend voorbeeld gaan maken van het nieuwe platform. En als dat lukt wordt het pas echt leuk. Dan kunnen we gaan bouwen aan de nieuwe oplossing en staat eind 2019 de poort open naar een berg nieuwe mogelijkheden om de efficiency in de keten te vergroten. Dat maakt dat ik enorm uitkijk naar het nieuwe jaar.

Welkom, nieuwe collega’s
In 2018 zijn we gestart met een nieuwe organisatie: een tweekoppige directie en een officemanager. Helaas heeft Denise besloten een andere weg in te slaan en zijn we op zoek naar een goede vervanger. En, met een groter team bereik je meer. Daarom verwelkomen we in het nieuwe jaar een nieuwe projectmanager, accountmanager en informatieanalist.

Samen met de club vaste professionals om ons heen en het HDN team wordt 2019 ongetwijfeld een prachtig jaar. Ik toost daarop en wens iedereen alle geluk en gezondheid toe.”

Reinier

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content