Skip to Content

Even voorstellen: Pascal Britton

hero image decor

Nieuw bij HDN

Pascal Britton werkt al enige tijd bij HDN. Hoog tijd om iets meer van hem te weten te komen. Wat heeft hij tot nu toe gedaan en binnen welke projecten kom je hem tegen bij HDN?

Wat heb je zoal gedaan voordat je bij HDN terechtkwam?
“Ooit ben ik begonnen als hypotheekadviseur. Daarna ben ik overgestapt naar private banking en vervolgens werd ik beleggingsadviseur. Ook heb ik nog een assurantiekantoor gehad en mijn laatste werkgever was ING Bank. In die verschillende rollen ontwikkelde ik een idee voor online advies en ik besloot het idee te gaan realiseren. Helaas strandde dit project door zijn complexiteit, maar het gaf me een waardevol inzicht in hoe technologie effectief kan worden gebruikt op het gebied van financieel advies. Daarom ben ik bij Yellowtail gaan werken – een van de top fintech bedrijven in Nederland – waar online advies een belangrijke pijler is. Graag wil ik me nog verder en breder ontwikkelen en daar is veel ruimte voor bij Yellowtail.”

Maar hoe word je van hypotheekadviseur, IT expert?
“Eigenlijk heb ik altijd interesse gehad in Windows Excel. Ik ben van huis uit financieel planner. Rekenen vind ik leuk. Ik ben toen een applicatie in excel gaan bouwen. Gewoon door filmpjes op Youtube te kijken, heb ik het mijzelf aangeleerd. Natuurlijk ben je dan nog geen IT expert maar dit is wel hoe het voor mij is begonnen. Ik werk inmiddels 3 jaar bij Yellowtail en merk dat het handig is dat ik praktijkkennis heb en die kan vertalen naar systemen.”

Wat doe je precies bij HDN?
“We werken bij HDN aan een nieuwe taxonomietool. Ik ben nu bezig met de datamigratie naar de nieuwe tool. Ook heb ik het Bankgarantiebericht in beheer.  Met dit bericht kan de adviseur direct vanuit zijn adviespakket de aanvraag voor een bankgarantie geautomatiseerd via HDN indienen. Samen met de werkgroep Bankgarantie zorg ik voor het onderhoud en de doorontwikkeling van het bericht.

Ook werken we aan het mogelijk maken van beheeractiviteiten op bestaande leningen via het HDN platform. Te beginnen met de veel voorkomende complexe processen rondom een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid en de vaak daarbij behorende omzettingen van lening(del)en. Ik ben bezig met het opstellen van het bericht BX dat straks door marktpartijen wordt getest. Ontzettend leuk om aan te werken.”

Pascal in het kort

Naam:Pascal Britton
Leeftijd:42 jaar
Woont:in Hellevoetsluis.
Typisch Pascal:mensen denken vaak dat ik erg druk ben maar dat valt wel mee. Ik hou van grappen maken en ben niet snel beledigd.
Vrijetijdsbesteding:ik hou van sporten (fitness en golf) en formule 1 kijken.
Wil ooit nog eens:echt geen flauw idee! 
image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content