Skip to Content

Even voorstellen: Junior Product Owner Olivier Vroom

Nieuw  bij HDN
En weer mogen we een echt jong talent aan het HDN team toevoegen! Ondernemende Olivier Vroom is deze maand als Junior Product Owner gestart. Nieuwsgierig wie hij is, waar hij vandaan komt en wat hij gaat doen? Hij stelt zich hieronder kort aan je voor.

Een nieuwe jonge collega bij HDN. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig; wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je zoal?
Ik ben 22 jaar geleden geboren in Boston Amerika. Toen ik 6 maanden oud was, besloten mijn ouders naar een klein dorpje naast Parijs te verhuizen om hun PhD te halen. Na zes jaar gingen we weer terug naar Amerika en kwam ik in Indiana terecht, waarna we op mijn 10e naar Barcelona verhuisden. Natuurlijk is het jammer om afscheid te moeten nemen van vrienden maar het nieuwe, onbekende trekt me altijd wel. In Amerika had ik al een heel klein beetje Spaans geleerd dus ik zag de overgang naar Barcelona wel zitten. Tot mijn 19e heb ik in Spanje geleefd waarna ik in Rotterdam Economie ben gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Een superleuke tijd (ondanks Corona). In juli ben ik afgestudeerd en heb ik besloten de IT in te gaan.

Economie gestudeerd en nu toch de IT in?
Op zich was er binnen de studie niet veel aandacht voor IT, behalve het vak Informatica. Maar in mijn vrije tijd heb ik me wel altijd beziggehouden met het bedenken en bouwen van websites. Zo heb ik shareableurl.com opgericht. Een website waar je zelf verkorte URL’s kunt samenstellen met beschrijvende domeinnamen als meetingURL.com in plaats van bijvoorbeeld bit.ly URL’s. Met deze start-up ben ik toegelaten in het Talented Student Entrepeneur Programma dat studenten helpt bij het combineren van hun studie met het runnen van een bedrijf. Ook heb ik een minor Ondernemerschap gedaan aan de UvA. In januari heb ik linkpage.bio gelanceerd. Op de social media kanalen kan je maar 1 link delen in je bio. Als je meer linkjes wilt delen kan je dat doen door één pagina te maken waar je al je andere linkjes deelt. Dat service ik via Linkpage.bio. Het is leuk om te zien dat het mensen helpt en er steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

Maar waarom bij HDN gestart?
Ik wil nog zoveel doen en leren en heb me daarom bij Calco aangemeld. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van IT-professionals en boden de kans om bij HDN te starten. De kennismakingsgesprekken verliepen goed en ik ben er direct voor gegaan. Ergens had ik de aanname dat werk saai en serieus is maar ik merk dat dat bij HDN niet zo is. Het is gezellig en ik hoop veel te leren als Junior Product Owner. In deze rol help ik de product owner van het HDN Platform (Jan Schrama) en help ik bij de uitvoering van de SOC2 controls.

Olivier in het kort

Naam: Olivier Vroom
Leeftijd: 22 jaar
Thuis: Ik heb naast mijn ouders nog twee zussen en ben net van Amsterdam weer terug naar Rotterdam verhuisd
Typisch Olivier: Soms ben ik net niet serieus genoeg. Ik hou ervan mensen uit de tent te lokken. Ik kan het ze dan ook wel eens wat ongemakkelijk maken door te directe opmerkingen. Maar mijn vrienden geven wel aan als het te ver gaat.
Vrijetijdsbesteding: Veel met vrienden afspreken. Ik vind het ook leuk met mensen te spreken die ik minder goed ken. Gisteren nog met mijn buurvrouw een kopje thee gedaan en vorige week een biertje gedaan met een groep mensen uit Barcelona die ik in het zwembad tegenkwam. Ik hou van zwemmen. Baantjes trekken. Liefst met een scubadiving tube borstcrawlen want dan kan je blijven zwemmen zonder je hoofd uit het water te steken.
Wil ooit nog eens: 2 miljoen euro op mijn bankrekening zou lekker zijn. Hahaha. Ik ben nu vooral carrièregericht. Een leuke stabiele baan waarin ik kan doen wat ik leuk vind; daar ga ik voor.

 

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content