Skip to Content

Even voorstellen: Doniek Franken

hero image decor

“Ik ben nu natuurlijk nog maar net gestart bij HDN maar ik merk dat het een open club is.”

In september is Doniek Franken gestart als Product Owner Change. Hij is verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van de technische systemen bij HDN (waaronder natuurlijk het HDN Platform) en kijkt altijd of en waar we zaken kunnen verbeteren. Meer weten over Doniek? Hij stelt zich hieronder kort aan je voor!

Product ontwikkeling

“Na mijn studie Technische Informatica ben ik begonnen als Software engineer bij Faster Forward. Daar heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van Elements, bij veel adviseurs wel bekend denk ik. In de praktijk ontdekte ik dat mijn hart niet zozeer lag bij software engineering maar meer bij product ontwikkeling. Zo ben ik bij Faster Forward meer richting functionele vraagstukken gegaan, vanuit de wens van de klant producten ontwikkelen en heb ik implementaties begeleid bij klanten.”

Passie volgen

“Na een jaar of negen Faster Forward ben ik overgestapt naar de televisiewereld. Mijn grote droom. Al toen ik 15 was, wilde ik stoppen met school om televisie te maken. Mijn ouders vonden dat begrijpelijkerwijs niet zo’n goed idee en ik heb daarom doorgestudeerd. Toen er een baan kwam bij regionale omroep ZuidWest TV heb ik alsnog mijn passie gevolgd. Een mooie tijd maar omdat ik mezelf continu wil blijven ontwikkelen ben ik na vijf jaar Manager bij de TV Omroep als Product Owner bij ANVA aan de slag gegaan. Daar heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw platform. En toen kwam Vanderlande Industries op mijn pad. Een groot bedrijf van zo’n 9.000 medewerkers dat o.a. bagage afhandelingssystemen levert. Als Chief Product Owner warehouse automation was ik met 10 ontwikkelteams actief voor klanten in Europa, Amerika en Azië. Een mooie ervaring maar ik weet nu dat ik liever in een kleinere organisatie werk. Waarom? De afwisseling in het werk in kleinere organisaties spreekt me aan. Er zijn kortere lijnen. En je bent meer betrokken bij de strategie. En toen kwam HDN in mijn vizier!”

HDN; veel zin in!

“Ik ben nu natuurlijk nog maar net gestart bij HDN maar ik merk dat het een open club is. De mensen zijn heel benaderbaar. En ik zie veel enthousiasme. Daar word ik wel blij van. Zelf ben ik ook open en eerlijk, ik durf te zeggen wat ik van iets vind. En hopelijk komen we dan samen verder om dingen beter te maken. Ik merk dat daar ook ruimte voor is. Ik heb soms echt wel eens gefoeterd op HDN bij mijn vorige werkgevers dus nu mag ik het waarmaken hahaha. Maar ik heb daar veel zin in.

Ik ga 4 dagen in de week als Product Owner Change aan de slag. Daarnaast werk ik 1 dag in de week als ZZP’er aan (media) projecten. Nu maak ik bijvoorbeeld e-learnings voor de vliegschool waar ik zelf ook heb leren vliegen. In plaats van fysiek opleiding volgen kan je dan straks ook via video’s online een deel van de opleiding doen.”

Doniek in het kort

Naam:Doniek Franken
Leeftijd:41 jaar
Woont:in Lepelstraat (klein dorpje bij Bergen op Zoom), met mijn vrouw Ellen en zonen Ties (13) en Gijs (11)
Typisch Doniek:Ik blijf altijd rustig, raak niet snel in paniek en ben positief ingesteld.
Vrije tijd:Televisie maken blijft mijn passie. Achter de schermen als productieleider of regisseur. Ook heb ik mijn vliegbrevet gehaald en ik ga regelmatig vliegen. Daarnaast loop ik hard om fit te blijven.
Wil ooit nog eens:De staatsloterij winnen en dan een eigen vliegtuig kopen. Hahaha. Nee hoor. Ik heb eigenlijk geen bucketlist dingen. 
image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content