Skip to Content

Een nieuw jaar; start van het nieuwe HDN

Reinier van der Heijden en Merlyn van den Berg, directie HDN

“Het was een fantastisch jaar; er gingen meer berichten over het HDN platform dan ooit, we hebben veel nieuwe diensten live gezet en er lopen mooie projecten om de processen in de financiële dienstverlening beter te maken. Ook vierden we in 2019 ons 25 jarig jubileum. HDN is volwassen en de wereld ligt aan de voeten van onze leden en gebruikers. En daar plukt iedereen in 2020 de vruchten van. We nemen je dan ook graag mee in de ontwikkelingen voor het nieuwe jaar!

Poort open naar nieuwe mogelijkheden
Bijna alle financieel adviseurs en grote aanbieders van hypotheek- en hypotheekgerelateerde producten zijn aangesloten op het HDN platform. Het platform is in 2019 technisch vernieuwd en in 2020 gaan we stapsgewijs over op dit nieuwe platform (API gedreven). Een andere manier van communiceren binnen de keten die de komende jaren voor veel meer mogelijkheden, om de efficiency te vergroten, zorgt. Volgend jaar is dus de start van een nieuw HDN!

Geen PDF’jes meer
Datalisering is de trend die ook in 2020 doorzet. Dat moet ook wel als we die hypotheek écht binnen een week geregeld willen hebben. Waar nu nog overal met pdf’s wordt gewerkt, wil HDN straks alleen nog met brondata werken. De gedachte erachter is dat daardoor de processen nog sneller en eenvoudiger verlopen en de consument meer regie krijgt over de data die hij deelt. Zo start binnenkort een pilot waarbij consumenten digitaal stukken kunnen ondertekenen en elektronische informatie uit hun paspoort kunnen delen. Dat is het begin van het einde voor het ‘kopietje paspoort’. Hiernaast is een consumentendatastandaard ontwikkeld. Zo kunnen consumenten online hun financiële data verzamelen én delen met derden. Dat kan via Ockto en er start binnenkort een pilot met iWize.

Verschillende systemen naar één taal
Een andere belangrijke ontwikkeling voor de toekomst is het verbinden van verschillende ecosystemen door standaardisatie. Samen met de NVM, KNB en het Kadaster zijn wij het initiatief Zorgeloos Vastgoed gestart. Met elkaar zijn we nu het koopcontract aan het digitaliseren en maken we een einde aan de wirwar van termen voor één en hetzelfde begrip. Geen twijfel meer of het nu ‘pand’, ‘gebouw’ of toch ‘object’ moet zijn.

Weet wat er speelt met de cijfers van HDN
Met – nu nog – jaarlijks 10 miljoen berichten, die over het netwerk worden verstuurd, beschikt HDN over een schat aan data. Die delen we met onze stakeholders via de HDN Index en onze jaar- en kwartaaloverzichten. We splitsen in 2020 deze data zelfs uit in tien verschillende klantprofielen. Zo blijf je nog beter op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en kan je hier tijdig op in spelen.

En dit is nog maar een greep uit de projecten en ontwikkelingen waar HDN mee bezig is om steeds sneller en slimmer te kunnen werken binnen de financiële sector.

Rest ons iedereen een mooie kerst toe te wensen en een gezond en succesvol 2020. Wil je in het nieuwe jaar op de hoogte blijven van HDN? We ontmoeten je graag op één van onze bijeenkomsten, hou onze site in de gaten, volg ons op LinkedIn of schrijf je hieronder in voor de maandelijkse nieuwsmail van HDN.”

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content