Skip to Content

Bardienst draaien

Merlyn van den Berg, adjunct directeur HDN

“Of ik kan aangeven wanneer ik achter de bar kan staan bij de hockey. Hm. Het zijn drukke weken bij HDN, ik sta zelf al 2 dagen op het veld en ook nog langs de lijn voor mijn zoon. De weekenden zitten rammend vol. Ik zou liever willen duiken. Maar toch doe ik het. Want het is voor de club. En dat doe je dus gewoon.

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat haar zoontje op voetbal was gegaan en dat ze nu werd bestookt met verzoeken om te helpen. Dat viel haar erg tegen. Ze betaalde toch al contributie? Tja. Zo kun je er dus ook tegenaan kijken. Alleen als iedereen er zo over denkt, weet je zeker dat de contributie enorm omhooggaat en het een stuk minder gezellig is langs de lijn. Verenigingen draaien op vrijwilligers. Het is met elkaar en voor elkaar. Profijt door samenwerken en solidariteit. Dat klinkt ouderwets, I know. Maar het is wel waar het om gaat.

Misschien vind ik het daarom ook wel zo leuk om bij HDN te werken. Een vereniging, en dat merk je. Vertegenwoordigers uit de hele financiële branche steken hun tijd in HDN. Zij zitten in werkgroepen, doen mee met pilots of zitten in klankbordgroepen waar de hele keten voordeel van heeft. Als we partijen bellen om mee te denken is dat vaak geen probleem. Want we hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel; het sluiten van een financieel product voor de klant makkelijker maken.

Ik ben blij dat we zoveel betrokken partijen om ons heen hebben die dat stapje extra willen nemen. Alleen dan kunnen we wat de afgelopen 25 jaar is opgebouwd behouden en verder uitbouwen. Dat betekent dus soms ook iets doen waar je minder blij mee bent. Of extra tijd steken in een aanpassing of update en werken volgens afspraken omdat het dan voor iedereen het beste werkt. En ja, natuurlijk op tijd de contributie betalen. Dat is de basis.

Hopelijk blijven wij nog lange tijd die vereniging waarvoor we allemaal wel eens bardienst willen draaien.”

Merlyn

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content