Skip to Content

Uitstekend eerste kwartaal 2014 hypotheekaanvragen

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) signaleert een uitstekend eerste kwartaal in de hypotheekmarkt. Er zijn bijna 41.500 unieke hypotheekaanvragen via HDN verzonden. Dat is een stijging van ruim 50% ten opzichte van het eerste kwartaal 2013. ‘Het eerste kwartaal van dit jaar vertoont een mooie opbouw in het aantal aanvragen’, zegt Dorine van Basten, directeur van HDN. ‘Van circa 12.000 aanvragen in januari, naar 14.000 in februari en in maart bijna 15.500.’ 

hypotheekaanvragenq1-2014

Door de crisis en gewijzigde wet- en regelgeving per 1 januari 2013 was het een slecht eerste kwartaal in 2013. Maar ook in vergelijking met de eerste kwartalen van 2012 en 2011, kent het afgelopen kwartaal een hoger resultaat. Toch heeft dit uitstekende eerste kwartaal de hoge jaarafsluiting van 2013 niet kunnen overtreffen. Door seizoensinvloeden is het eerste kwartaal traditioneel lager dan het laatste kwartaal van het jaar ervoor. Zo ook dit jaar. Het afgelopen kwartaal was het aantal aanvragen ongeveer 25% lager dan het laatste kwartaal in 2013.

‘Het positieve sentiment in de markt vertaalt zich in goede kwartaalcijfers. Ook staat de Open Huizenroute weer voor de deur, waardoor wij hopen dat de stijgende trend de komende maanden doorzet’, aldus Dorine van Basten.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content