Skip to Content

Uitkomsten AVG workshops HDN

Na de succesvolle implementatie van de MCD vorig jaar, biedt de EU met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) per 25 mei 2018 nieuwe uitdagingen voor de markt – dan moet de aangepaste privacywetgeving geïmplementeerd zijn. Dat is in de eerste plaats uiteraard voor eigen verantwoordelijkheid van iedere organisatie. Tegelijkertijd adviseert de Europese wetgever uitdrukkelijk om voor een optimaal resultaat, samen te werken in eigen sector. Voor onze keten wil HDN dat graag faciliteren.

Daarom hebben HDN stakeholders in de werkgroep AVG gezamenlijk de impact van de nieuwe privacywetgeving op de keten bepaald en zijn belangrijke risico’s en afhankelijkheden voor de keten geïdentificeerd. Conclusie: Als men bij implementatie niet verder kijkt dan het eigen individuele belang, loopt men onnodig meer risico op boetes en kan dit het imago van de sector schaden.

Deze conclusie is het resultaat van drie intensieve workshops met een brede vertegenwoordiging van de keten. Daarin hebben we n.a.v. een impactbepaling vastgesteld welke acties noodzakelijk zijn om risico’s voor de keten te mitigeren. In bijgaande management samenvatting worden de uitkomsten gepresenteerd en worden 4 thema’s beschreven waarop samenwerking wordt beschouwd als noodzakelijke voorwaarde voor succes. Tevens zien we veel kansen voor de keten die bijdragen aan goedkoper, efficiënter en klantvriendelijker werken.

Ingegeven door haar centrale onafhankelijke rol in de keten, wil HDN samenwerking graag stimuleren en ondersteunen. Immers, wederzijdse afhankelijkheid leidt tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De publicatie van dit onderzoek is een startsein voor het concretiseren van gezamenlijke actiepunten, waarbij jouw deelname hieraan in Q3/Q4 2017 voor de gehele keten, maar vooral ook de consument, van groot belang is.

Dankbaar voor de actieve en inspirerende bijdrage van alle deelnemende partijen aan de totstandkoming van de inzichten en adviezen in dit document, volgt er binnenkort een concrete uitnodiging aan alle HDN Stakeholders om actief te participeren aan een succesvolle ketenimplementatie van de AVG. In deze uitnodiging zal verder worden toegelicht welke aanpak en planning we daarvoor hanteren. Mocht je jouw organisatie nu al willen aanmelden voor deelname, kun je dat doorgeven aan info@hdn.nl o.v.v. deelname ketenaanpak AVG.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content