Skip to Content

Uitbreiding directe bronkoppeling Kadaster

Sinds begin 2015 heeft HDN voor al haar stakeholders Calcasa-, NBWO,- NWWI- en Kadaster-data als Externe Bronnen aan haar platform gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om op een gestandaardiseerde wijze modelmatige waardebepalingen, taxaties en gegevens over registergoederen aan de processen te koppelen. De directe koppeling naar deze bronnen leveren een bijdrage aan een (kosten)efficiënter en effectiever proces, van oriëntatie/advies, acceptatie en (bijzonder)beheer. Door deze data via HDN aan het proces te koppelen, besparen de adviseur en/of acceptant tijd, worden frauderisico’s beperkt en weet de klant sneller waar hij aan toe is.

Uitbreiding Kadaster
Tot voor kort was het enkel mogelijk het Kadaster voor objectgegevens via HDN te raadplegen. Deze dienst is nu uitgebreid met de mogelijkheid om op consumentniveau door te toetsen. Dit heeft enerzijds als voordeel dat partijen via HDN inzicht kunnen krijgen over de eigenaren van een specifiek object en of deze eigenaren meerdere objecten bezitten. Anderzijds worden hierdoor handmatige raadplegingen vervangen door een directe bronkoppeling.

Inkomensgegevens, kredietwaardigheid en KvK inschrijvingen
Naast de bronnen die momenteel voor de keten beschikbaar zijn, werkt HDN er aan om dit jaar ook bronnen met betrekking tot inkomensgegevens, kredietwaardigheid en KvK inschrijvingen aan haar platform te koppelen. Met het koppelen van deze bronnen beoogt HDN de acceptatiedocumenten tot een minimum te beperkten. Hierdoor kunnen productaanbieders de aanvragen, inclusief brondata, vooraf beoordelen en uiteindelijk een hypotheekaanbod zonder voorbehoud doen. Hierdoor weet de consument uiteindelijk veel sneller waar hij aan toe is. De adviseur kan consumenten veel sneller duidelijkheid geven over de hypotheekmogelijkheden en hoeft veel minder tijd te besteden aan het (nu nog tijdrovende) acceptatieproces.

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over deze, of andere projecten en/of ontwikkelingen.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content