Skip to Content

Synchroon communiceren via HDN

HDN faciliteert al enige tijd synchrone communicatie via haar platform. Echter is deze manier van communiceren nog relatief onbekend en zijn er slechts enkele partijen die dit ingericht hebben.

HDN Communicatie
De standaard berichtuitwisseling over het HDN platform verloopt op dit moment asynchroon. Dat betekent dat een aanvraag wordt ingediend en er aan beide kanten van de keten na bepaalde tijd gecontroleerd wordt of er een bericht klaarstaat om opgehaald te worden voordat deze verwerkt wordt.

Wat is synchroon communiceren?
In plaats van te wachten tot een bericht is opgehaald wordt het bericht direct ontvangen in de gewenste applicatie van de partij. Daardoor wordt het berichtenverkeer over het platform aanzienlijk versneld, van 5 minuten wordt dit teruggebracht naar enkele seconden. Dit zorgt voor procesversnelling en vermijdt onnodige vertragingen; de partij weet immers direct dat een bericht is aangekomen. Daarnaast zijn STP en FTR mogelijk in het proces. Synchrone communicatie is vooral zeer wenselijk bij het raadplegen van externe bronnen. De wijze van communicatie (asynchroon vs. synchroon) is per dienst in te stellen.

Inrichting
HDN heeft een adapter (voor .net en Java) beschikbaar voor een goede integratie tussen de eigen gebruikte applicaties en de HDN communicatiesoftware. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en/of vragen over het gebruik van synchrone communicatie.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content