Skip to Content

Release HDN Enterprise software 5.1

Graag brengen wij u op de hoogte van de aanpassingen in de nieuwe HDN Enterprise 5.1 versie. Op 11 september staat de release voor de 5.1 software gepland. Indien u gebruik maakt van de HDN Enterprise software is het van belang dat u onderstaande informatie doorleest en hier indien nodig tijdig actie op onderneemt.

Van 32-bits software naar 64-bits software
De grootste verandering voor u als Enterprise gebruiker is dat er een 64-bits versie van de HDN software beschikbaar is. Het voordeel van deze 64-bits software is dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van het systeem (zoals geheugengebruik) waar de HDN software op geïnstalleerd is. Qua functionaliteit zit er geen verschil tussen de 32-bits en 64-bits software.

Indien u momenteel gebruik maakt van de 32-bits software raden wij u aan over te stappen op de 64-bits software, als uw besturingssysteem dit ondersteunt. Om een 64-bits versie te installeren moet er een de-installatie van de huidige software plaatsvinden en een volledig nieuwe installatie uitgevoerd worden. De nieuwe software versie is vanaf 11 september beschikbaar op de website. Handleidingen voor de-installatie en installatie van de 64-bits versie zullen eveneens per 11 september beschikbaar zijn op de website.

Let op: indien u gebruik maakt van de automatische software update zal u op 11 september automatisch de nieuwe 5.1 software geïnstalleerd krijgen in dezelfde versie (óf 32-bits, óf 64-bits) als die nu in gebruik is.

Indien u de functionaliteit wilt testen in uw eigen testomgeving, kan HDN de 5.1 software daar vanaf heden voor beschikbaar stellen.

Veranderingen in de nieuwe software
In de nieuwe software (5.1) zijn naast het gebruikelijke onderhoud, de volgende nieuwe functionaliteiten opgenomen die ketenoptimalisatie realiseren:

  • Support voor HDN Poortwachter voor HDN aanbieders, wat er door middel van authenticatie en autorisatie voor zorgt dat HDN aanbieders meer in control zijn over de uitwisseling van gegevens vanuit hun business partners.
  • Realisatie van de fundering voor de ontsluiting van Externe bronnen (zoals bijvoorbeeld het Kadaster) voor HDN leden en gebruikers.
  • Er zijn connectors ontwikkeld waarmee het toegankelijker wordt om eigen systemen te koppelen met de HDN software.
  • Het is mogelijkheid om de KvK controle door HDN uit te laten voeren tijdens het aanvragen en vernieuwen van het HDN certificaat.

De HDN software is nu beschikbaar als 32-bits en 64-bits variant, voor zowel Windows als Linux besturingssystemen.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, maar mochten er vragen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content