Skip to Content

Record decembermaand voor hypotheken

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) heeft afgelopen december 28.938 unieke hypotheekaanvragen geregistreerd. Dat is zo’n 23% hoger dan in november. Dit is een “all time high” op maandbasis in de geschiedenis van HDN. HDN spreekt van een topjaar voor hypotheekaanvragen. ‘HDN heeft tot en met december van dit jaar 225.804 unieke hypotheekaanvragen geregistreerd. Dat is bijna 50% hoger in vergelijking met 2013, aldus Dorine van Basten, directeur HDN.

Net als vorig jaar is ook in 2014 december de maand met het hoogste aantal unieke hypotheekaanvragen. Het aantal aanvragen in december 2014 overstijgt het voorgaande record aan aantal berichten in een maand van oktober dit jaar met 18%. “2014 is hiermee een recordjaar geworden voor aantal hypotheekaanvragen via het HDN platform” zegt Dorine van Basten.

Naast de hypotheekaanvragen ziet HDN ook een enorm sterke stijging in het gebruik van andere berichtsoorten van HDN, zoals het documentbericht, waarmee op een beveiligde, digitale wijze documenten van hypotheekdossiers worden uitgewisseld tussen intermediair en geldverstrekkers. Zo zijn er in december voor ruim 17.000 dossiers op deze digitale wijze documenten uitgewisseld, wat het voorgaande maandrecord van ruim 13.800 met 23% verbetert.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content