Skip to Content

Publicatie HDN 17

Vandaag zijn de HDN 17 berichtschema’s voor hypotheken (AX), kredieten (KX) en verzekeren (LX) gepubliceerd met ingangsdatum zaterdag 20 mei 2017. Het OfferteBericht (OX) en StatusBericht (SX) worden 23 februari 2017 aanstaande gepubliceerd. Donderdag 23 februari 2017 is ook de deadline voor aanbieders om hun eigen maatschappij berichtschema ter review aan te leveren aan HDN.

Met deze publicatie worden wederom mooie stappen gezet in verdergaande ketenoptimalisatie:

  • Voor het ketenproces Hypotheken wordt met HDN 17 terminologie en (proces)richtlijnen uitgerold voor o.a. Zelfstandig Ondernemers, Erfpacht, Koopsom AanneemSom en Grondkosten bij nieuwbouw en Dienstbetrekking met Perspectiefverklaring.
  • De verbeteringen die met HDN 17 voor Kredieten worden doorgevoerd zijn o.a. gerelateerd aan Bestedingsdoelen en uniformiteit Zelfstandig Ondernemers.
  • De aanpassingen die met HDN 17 voor Verzekeren worden doorgevoerd komen voort uit onderhoud van de HDN Standaard.

De berichtschema’s voor het AanvraagBericht (AX), KredietAanvraag (KX) en LevenAanvraag (LX) zijn vanaf vandaag beschikbaar in de HDN Beheertool.

Nieuw dit jaar is het overzicht van de HDN 17 onderwerpen inclusief details op hdn.nl. Ook zijn hier de onderwerpen te bekijken die op de HDN roadmap staan voor 2017, 2018 en verder. Wanneer gewenst kan via bovenstaande links het document met de HDN 17 aanpassingen worden gedownload.

Indien er n.a.v. deze mail vragen zijn, neem dan gerust contact op via 020-5503758 of info@hdn.nl.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content