Skip to Content

ORV via HDN krijgt een vlucht

In het afgelopen jaar hebben de implementatie activiteiten vanuit HDN o.a. in het teken gestaan van verdere implementatie van het verzekeringsbericht bestemd voor het aanvragen van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV). De hypotheekaanvraag en de aanvraag voor een aan de hypotheek gekoppelde verzekering gaan vaak met elkaar gepaard. Speciaal daarvoor biedt HDN de mogelijkheid om deze producten via het HDN platform aan te vragen bij verzekeraars.

De adviespakketten Adviesbox, Finix, Findesk en Èfdécé ondersteunen deze functionaliteit en door eenmalige invoer is het eenvoudig om vanuit deze pakketten een aanvraag, naast de hypotheek, voor een ORV via HDN te verzenden. Hiermee wordt voor het intermediair en de verzekeraar efficiency bewerkstelligd!

De afgelopen periode is HDN druk bezig geweest om deze functionaliteit bij meerdere marktpartijen onder de aandacht te brengen en in de processen te laten integreren. Met als resultaat dat Delta Lloyd Verzekeringen als nieuwe verzekeraar op het HDN platform “live” is gegaan met één van haar businesspartners. De ontsluiting van diverse verzekeraars naar de adviespakketten is op dit moment in volle gang, waarmee in 2014 de volledige marktontsluiting voor deze partijen bewerkstelligd wordt.

De volgende verzekeraars hebben hun processen voor het ontvangen van aanvragen van overlijdensrisicoverzekering via HDN ingericht: Aegon, DELA, Delta Lloyd, Florius, Legal & General en Reaal.  Daarbij blijft HDN in gesprek met meerdere verzekeraars om de aansluiting op het HDN platform te realiseren. Het vooruitzicht is dat de volgende verzekeraar eind Q1 2014 de ontsluiting realiseert.

In onderstaande grafiek zijn de ORV aanvragen per maand over 2013 zichtbaar.

orv-aanvragen 2013

Bron: HDN Index

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content