Skip to Content

Organisatie: De coöperatieve vereniging HDN

HDN is een coöperatieve vereniging, met momenteel 32 leden. De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op de HDN Beheersorganisatie en conformeert zich aan de ‘Corporate Governance Code’. De RvC heeft een directeur aangesteld voor het bestuur van de vereniging en de dagelijkse bedrijfsvoering, waaronder strategieontwikkeling, implementatie en beheer van de berichtstandaarden en de uitvoering van projecten.

Via de volgende organen houdt HDN goed aansluiting bij haar stakeholders:

Beleid Advies Commissie
De Beleid Advies Commissie (BAC) adviseert de directie over beleidszaken en is een belangrijke sparringspartner voor HDN. In de BAC worden de verschillende ketenschakels vertegenwoordigd zodat beleidskwesties vanuit alle ketenperspectieven belicht worden. Dit leidt tot een weloverwogen HDN beleid.

Werkgroepen Standaard
De Werkgroepen Standaard zijn verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en beheren van de HDN berichtstandaard. Aanpassingen van de standaard zijn veelal gericht op de jaarlijkse aanpassing van de generieke berichtspecificaties en wanneer noodzakelijk, tussentijdse marktspecifieke wensen en eisen. Wensen en eisen kunnen geïnitieerd worden vanuit alle betrokkenen, waarbij HDN verantwoordelijk is voor het verzamelen van de wensen en eisen. Er zijn vier verschillende werkgroepen die meerdere keren per jaar bijeen komen:

  • Hypotheken (AX, MX, OX, SX),
  • Dossierprocessen (DA/DX),
  • Kredieten (KX, OX, SX),
  • Verzekeren (LX, OX, SX).

In de werkgroepen zijn personen uit diverse organisaties uit de keten vertegenwoordigd zoals aanbieders, service organisaties, distributiepartijen en softwareleveranciers. Zie hier de indeling van de Werkgroepen Standaard. Wensen en / of eisen voor de Werkgroepen Standaard kunnen ingediend worden bij HDN via info@hdn.nl

HDN Gebruikersgroep
De HDN gebruikersgroep komt jaarlijks bijeen. Deze bijeenkomst is voor iedereen die op operationeel niveau werkt met HDN. Doel van deze bijeenkomst is enerzijds het op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van HDN. Anderzijds het uitwisselen van kennis en ervaring over relevante ontwikkelingen. De volgende gebruikersgroep staat gepland op donderdag 18 juni 2015. Uitnodigingen voor deze bijeenkomst worden binnenkort verzonden.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content