Skip to Content

Omzetverhoging en verlaging van de operationele kosten

De verzekeraars die met hun hypotheek gerelateerde verzekeringsproducten, zoals een ORV, aangesloten zijn op HDN zien een duidelijke stijging in hun productie. Evenals een structurele verlaging van hun operationele kosten. Dit wordt veroorzaakt door de procesvereenvoudiging bij de invoer van de aanvragen via het adviespakket van de adviseurs i.p.v. de dubbele invoer (op extranetten). Tevens wordt het distributiebereik via het HDN platform vergroot. Op HDN zijn meer dan 3.800 intermediairs aangesloten, waaronder intermediaire ketenpartijen zoals De Hypotheker en De Hypotheekshop, maar ook vergelijkingsplatforms zoals de Consumentenbond. Ook voor jouw organisatie biedt het Verzekeringsbericht van HDN kansen!

Het Verzekeringsbericht faciliteert een efficiënte, eenduidige, beveiligde en digitale manier van verzenden van verzekeringsaanvragen, statussen en polissen tussen ketenpartijen, binnen het HDN domein. Zowel consumenten als verzekeraars en adviseurs zijn gebaat bij een digitaal, veilig, snel en efficiënt proces, dat tegen zo laag mogelijke kosten uitgevoerd wordt. De aanvragen worden op uniforme wijze, juist en volledig in de systemen van verzekeraars ingelezen. Hierdoor wordt de doorlooptijd van een verzekeringsaanvraag verkort, het percentage First-time-right (FTR) verhoogd en Straight Through Processing (STP) mogelijk gemaakt. Dit bericht is in co-creatie met verzekeraars en adviseurs ontwikkeld en wordt inmiddels door 6 verzekeraars en nagenoeg alle adviseurs gebruikt.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat het Verzekeringsbericht is, wat de voordelen zijn en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen.

“Het gebruikelijke aanvraagproces van onze ORV bestond uit meerdere stappen. Door het HDN Verzekeringsbericht is dit ook bij aanvragen via adviespakketten teruggebracht tot 1 stap.” – René Jansen: Delta Lloyd.

Ben je benieuwd wat het gebruik van het HDN Verzekeringsbericht voor jouw organisatie kan betekenen of wil je de business case ontvangen? Neem dan contact op met Arjen de Bake (adebake@hdn.nl).

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content