Skip to Content

Nieuwe ingangsdatum HDN generieke standaard primaire set (AX,SX en OX)

Enige weken geleden heeft HDN een consultatieronde gehouden over de nieuwe ingangsdatum van de HDN generieke standaard. Unaniem is naar voren gekomen dat de voorgestelde aanpassing wenselijk is. De ingangsdatum is definitief vastgesteld op 1 mei van elk jaar. De eerstvolgende nieuwe HDN generieke standaard van de primaire set zal per 1 mei 2013 actief worden.

De tijdslijnen met betrekking tot de nieuwe generieke standaard zullen op korte termijn aan uw organisatie gecommuniceerd worden.

Duale periode

De duale periode wordt afgeschaft. De nieuwe HDN generieke standaard berichten wordt 6 maanden voor ingang van het schema definitief gepubliceerd en gecommuniceerd naar de markt. Alle doorgevoerde mutaties in het nieuwe generieke schema worden dan volledig in 1 keer doorgevoerd en dienen vanaf het moment van activeren van het nieuwe schema ondersteund te worden.

HDN is er van overtuigd dat de nieuw gekozen datum en afschaffing van de duale periode bijdraagt aan een efficiëntere overgang naar een nieuwe HDN generieke standaard binnen de gehele keten.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content