Skip to Content

Nieuwe HDN 5.0 versie & Ondersteuning Windows XP

Graag brengen wij u op de hoogte van de aanpassingen in de nieuwe HDN Enterprise en Basic 5.0 versie en de ondersteuning van Windows XP.

HDN versie 5.0
Op dinsdag 25 februari 2014 zal de nieuwe HDN Enterprise en Basic versie 5.0 beschikbaar worden gesteld. De volgende aanpassingen zijn gedaan in de HDN Enterprise en Basic 5.0 versie:
• Een aantal tekstuele wijzigingen bij het aanvragen/vernieuwen van het certificaat
• Beveiliging en berichtenverkeer van en naar subnodes zijn verder geoptimaliseerd door middel van extra controles.
• De nieuwe HDN communicatiesoftware versie checkt of een bericht groter is dan 25 MB. Zodra het bericht boven de 25MB uitkomt geeft het systeem hier een melding van middels een XX bericht. HDN overweegt op den duur berichten groter dan 25 MB niet meer te accepteren.
• De HDN software is nu beschikbaar als 32-bits en 64-bits variant, voor zowel Windows als Linux besturingssystemen.
• De  basis faciliteit om losse toetsen uit te voeren bij externe bronnen zoals Kadaster, Calcasa en NBWO.

De update van de Basic versie wordt verspreid via de automatische software update. Mocht u deze uit hebben staan, dan kunt u de update vanaf 25 februari van onze website downloaden.
Let op! De update van de Enterprise versie wordt niet automatisch uitgevoerd. De voor u geschikte 5.0 versie, kunt u vanaf 25 februari van onze website downloaden. Wellicht ten overvloede willen we u er op wijzen dat u niet meer dan één versie mag achterlopen op de meest recente versie van de HDN software.

Windows XP
Vanaf 8 april 2014 zal Windows XP niet meer ondersteund worden door Microsoft. Microsoft geeft aan dat het blijven gebruiken van Windows XP ervoor kan zorgen dat de pc kwetsbaarder wordt voor virussen en beveiligingsrisico’s en dat er steeds meer compatibiliteitsproblemen zullen ontstaan met software en hardware.

Om de veiligheid van ons berichtenverkeer te kunnen blijven garanderen heeft HDN er voor gekozen om Microsoft hierin te volgen en de software enkel te gaan ondersteunen en door-ontwikkelen voor besturingssystemen na Windows XP, dit geldt zowel voor de Basic- als de Enterprise versie. HDN software is beschikbaar als 32- en 64 bits voor Windows en Linux.

Concreet zorgt dit er dus voor dat HDN versie 4.0 wel zal blijven werken op Windows XP, maar dat hier geen updates meer voor worden uitgebracht. De eerder beschreven extra functionaliteiten in de HDN versie 5.0 zullen dan ook niet beschikbaar zijn voor Windows XP.

Wij raden u aan om over te stappen naar nieuwere versies van Windows.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, maar mochten er nog vragen zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content