Skip to Content

Maandrecord hypotheekaanvragen

Met bijna 17.500 hypotheekaanvragen signaleert het Hypotheken Data Netwerk (HDN) een nieuw maandrecord in 2013. Het vorige maandrecord dateert van een maand geleden, toen ruim 16.000 hypotheekaanvragen via HDN zijn verzonden.

Tot en met november zijn er circa 138.000 hypotheekaanvragen via HDN verzonden. Dat is vergelijkbaar met 2012. ‘Toen stond de teller tot en met november op ongeveer 140.000 hypotheekaanvragen. Dit jaar kent wel een grilliger verloop. Sinds afgelopen zomer trekken de hypotheekaanvragen echt aan’, zegt Dorine van Basten, directeur HDN.

HDN faciliteert niet alleen hypotheekaanvragen, maar ook status- en offerteberichten voor zowel hypotheken, levensverzekeringen en kredieten. Evenals documentberichten om bijvoorbeeld loonstroken en koopaktes te versturen. Totaal heeft HDN tot en met november ruim 2,5 miljoen berichten verzonden. Dat is een forse groei ten opzichte van 2012, toen er gedurende het hele jaar 1,8 miljoen berichten zijn verzonden. ‘De financiële sector is gericht op efficiënte, veilige, snelle en goedkope digitale processen. HDN faciliteert dit’, licht Dorine van Basten toe.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content