Skip to Content

Laatste ontwikkelingen MCD en impact HDN

Iedereen is waarschijnlijk al op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Tweede Kamer ten aanzien van de MCD richtlijn, waarbij de verplaatste invoering naar rond de zomer de nodige vragen over huidige planningen teweeg heeft gebracht. De eerste geluiden uit de markt die ons hebben bereikt geven aan dat partijen de oorspronkelijke MCD plannen laten doorgaan. Hiermee blijven werkwijze en schema’s, zoals deze er lagen vóór het Tweede Kamer debat, onveranderd.

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen heeft HDN gekeken naar de impact op de HDN standaard, het ketenproces en de daaruit voortgekomen berichtenschema’s.

Impact HDN
Sinds het voorjaar 2015 is in samenwerking met de werkgroepen Standaard en ketenpartijen onderzocht wat de impact is van de nieuwe wetgeving MCD op het HDN ketenproces. Hieruit zijn, voor de eerste implementatie van MCD binnen de keten, meerdere uitbreidingen van de HDN Standaard benoemd en inmiddels beschikbaar gekomen. Deze HDN Standaard blijft ongewijzigd en gepubliceerde schema’s kunnen zodoende volgens planning uitgerold worden. Ons advies is dan ook om de ingeslagen weg voort te zetten en geen aanpassingen te doen op de schema’s die in maart actief worden.

HDN sessie “MCD in de keten”
De HDN sessie “MCD in de keten” van 14 april gaat gewoon door, het belang van deze sessie is nog eens extra onderstreept door de recente ontwikkelingen. Tijdens deze sessie willen wij gezamenlijk kijken naar de ervaringen in de keten en de lessons learned vertalen naar concrete verbeteringen voor de langere termijn in de keten. In dat opzicht biedt de nieuwe ingangsperiode van deze zomer ruimte om het een en ander beter in te richten.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content