Skip to Content

Inperking maximale bestandsgrootte DX-berichten per 13 feb

Per 13 februari 2017 wordt de maximale bestandsgrootte voor het DX-bericht teruggebracht naar 100MB. Momenteel is er vanuit HDN geen restrictie op de bestandsgrootte die per DX-bericht verzonden kan worden. Echter, kunnen bestanden die groter zijn dan 100MB door de meeste aanbieders niet verwerkt worden. In veel gevallen ontbreekt een terugkoppeling over het feit dat het bestand niet verwerkt kan worden. Daardoor kan onduidelijkheid ontstaan over de ontvangst van het bestand. Daarom is na overleg met de keten (Werkgroep Standaard) besloten de maximale bestandsgrootte op DX-berichten gefaseerd terug te brengen. Daarbij is de maximale bestandsgrootte van 100MB de eerste stap.

Vanaf de invoer van de inperking van de bestandsgrootte maakt de HDN communicatiesoftware een statusbericht (SX) aan met de meldingen dat het bestand te groot is om te verzenden. Adviseurs ontvangen deze melding in hun adviespakket indien het desbetreffende pakket dit geactiveerd heeft.

Wat betekent deze aanpassing?
Bestanden groter dan 100MB kunnen niet meer verzonden worden. Adviseurs kunnen hier direct bericht over ontvangen door een SX-bericht in het adviespakket en kunnen een kleiner bestand opnieuw verzenden.

Om vertragingen in de verwerking bij de ontvanger zoveel mogelijk te voorkomen, adviseert HDN geen documenten boven 25MB te verzenden omdat het voor veel partijen nog niet mogelijk blijkt om de documenten verder te comprimeren. De komende maanden blijft HDN de gebruikte bestandsgrootte nauwkeurig monitoren zodat eventuele verdere aanpassingen van het bestandsformaat gedaan kunnen worden.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content