Skip to Content

HDN versie 10.0

In de afgelopen periode (11 april t/m 8 mei 2011) heeft de HDN consultatieronde voor de nieuwe generieke HDN versie 10.0 plaatsgevonden. U heeft hier de mogelijkheid gehad om input te leveren op de voorgenomen aanpassingen in het generieke schema. De terugkoppelingen uit deze consultatie zijn in de werkgroep Standaard besproken. De ontvangen input draagt bij in het verder optimaliseren van het HDN generieke schema, versie 10.0.

Afgelopen woensdag 18 mei 2011 heeft HDN Beheer twee workshops gehouden met als onderwerp “Van HDN 9.x naar HDN 10.0”. In deze sessies heeft de HDN gebruikersgroep een toelichting gekregen over het nieuwe HDN 10.0 schema.

Tijdslijnen
In onderstaand schema is weergegeven hoe het vervolg van de implementatie van de HDN generieke versie 10.0 verloopt.

Toelichting: Op 1 juni 2011 is de nieuwe generieke versie 10.0 definitief en wordt gepubliceerd met ingangsdatum 1 december 2011. Vervolgens kunnen de maatschappij specifieke schema’s gedefinieerd worden.

Met het ingaan van het schema 10.0 is het HDN schema 9.1 niet meer actief. Volledige ondersteuning van de entiteiten en zijn dan verplicht. De entiteiten en de bancaire producten onder financiële dekking worden vanaf dat moment tegengehouden door de HDN Validate.

Meer informatie tijdslijnen

Mocht u vragen naar hebben aanleiding van dit bericht, mailt u deze dan naar info@hdn.nl

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content