Skip to Content

HDN start onderzoek naar impact nieuwe privacywetgeving (AVG) op de keten

Na de succesvolle implementatie van de MCD vorig jaar, biedt de EU met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) per mei 2018 nieuwe uitdagingen voor de markt. HDN heeft een speciale projectgroep opgericht om in drie sessies de impact van deze nieuwe privacywetgeving op de keten in kaart te brengen. Het beoogde resultaat is een actielijst om te borgen dat HDN en haar stakeholders tijdig ‘AVG-compliant’ kunnen zijn.

Deelnemers aan de projectgroep vormen een brede vertegenwoordiging uit alle segmenten van de hypotheek-, krediet- en verzekeringsmarkt. HDN heeft daarbij een deskundige partij (Innopay) op dit gebied ingehuurd om de sessies te faciliteren. Doel daarbij is in kaart te brengen wat de acties zijn die HDN en haar stakeholders op basis van de vereisten die uit de nieuwe wetgeving naar voren komen, moeten uitvoeren. Daarbij bepalen we ook waar het interessant, efficiënt en relevant kan zijn om samen kansen voor de keten te benutten. De eerste sessie op 1 juni bood een interessante, actieve start. Volgende sessies zijn op 22 juni en 13 juli 2017.

HDN zal de actielijst begin augustus 2017 ter informatie delen met haar stakeholders en de uitkomsten meenemen bij het vaststellen van het HDN jaarplan 2018. Wil jij tussentijds geïnformeerd worden over de voortgang van dit proces? Stuur dan een E-mail o.v.v. ‘AVG’ naar info@hdn.nl.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content