Skip to Content

HDN realiseert real-time inzicht in de hypotheekmarkt met QlikView

Hoofddorp – QlikTech specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence, maakt bekend dat Hypotheken Data Netwerk (HDN), het platform voor digitale communicatie tussen intermediairs en geldverstrekkers, de totale Nederlandse hypotheekmarkt met QlikView real-time inzichtelijk maakt. HDN heeft de user-driven Business Intelligence (BI) oplossing geïmplementeerd in haar HDN Index om geldverstrekkers en intermediairs benchmarking-, rapportage- en analysemogelijkheden te bieden. Hierdoor kunnen zij hun resultaten op verschillende niveaus vergelijken en kunnen zij zo hun rendement verbeteren. QlikTech partner HippoLine was verantwoordelijk voor de implementatie van QlikView.

Voor het eerst is het mogelijk om op landelijk, regionaal en demografisch niveau inzicht te krijgen in de favoriete hypotheekvormen van de verschillende doelgroepen, de actuele rentes en de hypotheekmarktpotentie. Geldverstrekkers krijgen marktinzicht en kunnen hierdoor marketing- en verkoopefficiency realiseren. Daarnaast kunnen zij efficiënter werken doordat het aantal hypotheekaanvragen via HDN gestaag zal groeien. De HDN Index geeft de intermediairs gratis toegang tot actuele marktinformatie. Ze kunnen omgevingsdata vergelijken met hun eigen resultaten en gericht lokale marketingacties ondernemen.

Arjen de Bake, projectmanager bij HDN: “Wij hebben besloten om over te gaan tot de aanschaf van een Business Discovery oplossing om alle informatie die wij tot onze beschikking hebben eenvoudig te ontsluiten. Beveiliging speelde voor ons een fundamentele rol. Toegang tot de HDN Index is alleen mogelijk via een HDN-certificaat en gebruikers dienen zich te identificeren met legitimatie. Om de beveiliging te garanderen hebben wij zelfs een penetratietest door KPMG laten uitvoeren. Naast de veiligheid was de schaalgrootte van essentieel belang. Tel daarbij de korte implementatietijd, het gebruikersgemak en het eenvoudige beheer van QlikView op en de keuze was, met ondersteuning van HippoLine, snel gemaakt. QlikView geeft ons een uniek overkoepelend beeld van de Nederlandse hypotheekmarkt. Door de HDN Index is een onmisbaar, nationaal beeld van de hypotheekaanvraagmarkt ontstaan.”

Ook gepubliceerd in VB

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content