Skip to Content

HDN Keurmerk voor Quion

Onlangs zijn bij Quion HDN certificaten uitgereikt voor het jaar 2010 voor de labels Oosteroever, Argenta, HQ Hypotheken en Hypotrust. HDN staat voor een foutloze, snelle en automatische afhandeling van het hypothekenberichtenverkeer. Het nieuwe HDN Keurmerk is een geregistreerd beeldmerk dat door de vereniging Hypotheken Data Netwerk in 2008 in het leven is geroepen. Het keurmerk sluit aan bij de doelstelling om HDN te positioneren als een efficiënt en betrouwbaar communicatiemiddel binnen het offerteproces.

Toepassing is uitsluitend voorbehouden aan jaarlijks gecertificeerde gebruikers, waaronder hypotheek/verzekeringsmaatschappijen, ketens, inkoopcombinaties en leveranciers van hypotheeksoftware. Zij laten met het HDN Keurmerk zien dat het elektronisch berichtenverkeer met hen of middels hun software probleemloos verloopt conform de succesvolle HDN-standaarden. Danny Gerbrands manager Customer Support bij Quion: “HDN stelt maatschappijen, tussenpersonen en serviceproviders in staat om snel, automatisch en foutloos hypotheekberichten te versturen en ontvangen.

Deze optimale uitwisseling van informatie tussen intermediair en maatschappij draagt bij aan de afhandelsnelheid van een hypotheekaanvraag, het verlagen van de kans op fouten in hypotheekofferte en het terugbrengen van de enorme papierstoom. Met name het in één keer uitbrengen van een foutloze offerte is in de huidige tijd een pré. Voor Quion is het van belang dat zoveel mogelijk offerteaanvragen via HDN binnenkomen om alle processen optimaal (zo min mogelijk handwerk) te laten verlopen. In de (nabije) toekomst hoop ik dat wij ook de overstap kunnen maken naar “digitale documentuitwisseling” waarmee dossierstukken automatisch kunnen worden verwerkt en het hypotheekdossier automatisch wordt opgebouwd.”

De certificaten zijn uitgereikt voor de HDN berichtsoorten AX (acceptatiebericht), SX (statusbericht) en OX (offertebericht) voor het nieuwe systeem “QSP”. Remko van de Watering: “ De certificering van deze labels in het nieuwe hypotheeksysteem “QSP” bewijst dat de systemen van Quion voldoen aan de eisen van HDN.. Bij Quion wordt minimaal 90% van alle offerteaanvragen elektronisch via HDN in QSP afgeleverd.”

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content