Skip to Content

HDN Index verder geoptimaliseerd

Onlangs is de HDN management informatie tool, HDN Index, verder geoptimaliseerd. De kwaliteit van de data is verbeterd, de look & feel is aangepast en er wordt gebruik gemaakt van GeoQlik in plaats van locatiebenamingen. Hierdoor levert de HDN Index meer toegevoegde waarde voor haar gebruikers.

De HDN index
Door middel van de HDN Index krijgen aanbieders van hypotheken inzicht in de trends en ontwikkelingen van de eigen HDN portefeuille. De eigen portefeuille kan vervolgens afgezet worden tegen de HDN hypothecaire markt. Waarbij diepte analyses op het gebied van hypotheekvormen, rentevast perioden, wel/geen NHG, klant- en risicoprofielen, en dergelijke, mogelijk zijn. De HDN index is een unieke tool voor de financiële branche.

De veranderingen
De data wordt extra gefilterd op extreme waardes, zoals ongebruikelijke inkomens, afwijkende hypotheekbedragen en wonderlijke leeftijden.
• Dubbele aanvragen, die naar dezelfde aanbieder worden gestuurd, worden gefilterd en alleen geteld op de datum van de eerste verzending.
• Een aanvraag die naar meerdere partijen wordt gestuurd wordt per partij geteld.
• Nieuwe partijen die aanvragen behandelen en doorzetten zijn toegevoegd. Let op: hierdoor kunnen verschillen met de totaaltellingen uit het verleden ontstaan.
• De look & feel van de HDN Index in gewijzigd (kleur e.d.).
• De toelichtingen op de grafieken is verbeterd.
• Door middel van een landkaart, GeoQlik, kunnen analyses uitgevoerd worden. GeoQlik maakt locatieanalyses visueel.

Doorontwikkelingen HDN  Index
De afgelopen periode heeft HDN naast de hypotheekofferte aanvragen, status-, en offerteberichten opgeslagen. HDN zal ook document aanvraag- en documentberichten vast gaan houden. Hiermee worden de doorlooptijden op documentniveau inzichtelijk gemaakt.

Maatwerk levering
Als bepaalde analyses niet mogelijk zijn, of als het een wens is om data te integreren met de eigen systemen, neem dan contact op met Arjen de Bake van HDN.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content