Skip to Content

HDN hypotheekaanvragen 2011

Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreert in december een kleine 11.000 hypotheek aanvragen. Dat is een daling van circa 22% ten opzichte van de vorige maand.

In vergelijking met 2010 zijn er in 2011 circa 19% minder hypotheekaanvragen door HDN geregistreerd.‘ In 2011 heeft HDN circa 163.500 hypotheekaanvragen geregistreerd, ten opzichte van circa 203.000 in 2010’, licht directeur Dorine van Basten toe. Dit is in lijn met de huidige marktomstandigheden.

‘Over 2012 verwacht HDN geen forse groei in hypotheekaanvragen. ‘Wij verwachten wel groei in andere berichtsoorten, die over ons platform worden verstuurd, zoals het document- of kredietbericht’, aldus Dorine van Basten. ‘Het documentbericht zorgt voor een enorme efficiencyslag in de hypotheekketen en wordt goed gewaardeerd door de HDN-gebruikers’. De adviseur stuurt acceptatiedocumenten, zoals een koopakte of loonstrook, digitaal naar de aanbieder waar het documentbericht direct aan het juiste klantdossier wordt gekoppeld. Afgelopen jaar zijn circa 65.000 documentberichten verstuurd en de verwachting is, dat dit aantal in 2012 minstens verdubbelt.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content