Skip to Content

HDN Berichtenverkeer juli 2011

In de onderstaande tabel zien we dat het verloop van de aantallen offerte aanvragen in de afgelopen maanden licht gedaald is. Echter zien we ook een record aantal aanvragen in de maand juli.

Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreert in juli circa 32% meer nieuwe hypotheekaanvragen ten opzichte van juni. ‘Dat is het hoogste aantal hypotheekofferte aanvragen op maandbasis van dit jaar’, zegt directeur Dorine van Basten.

De stijging wordt onder andere toegerekend aan de verlaging van de overdrachtsbelasting. Het effect hiervan op de lange termijn moet nog blijken. In de laatste week van juli en in de eerste week van augustus registreert HDN een daling van het aantal aanvragen. Een directe aanleiding van deze daling is niet te geven. Er spelen meerdere factoren een rol, zoals de nieuwe hypotheekregels en de vakantieperiode, die sinds de derde week van juli in volle gang is. Uit de trendgegevens blijkt dat HDN ieder jaar in juli en augustus het laagste aantal hypotheekaanvragen registreert. De komende weken zal blijken of deze trend wordt doorbroken.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content