Skip to Content

First and last time right

Tijdens de jaarlijkse HDN Ronde Tafel Bijeenkomst met het hoger management en directies van strategische partners, heeft David van de Waal (uitvaartondernemer PCB-uitvaartzorg) de deelnemers een kijkje in zijn uitvaartproces gegeven. Dat kenmerkt zich als een ‘first and last time right’ proces, omdat de uitvaartbranche geen tweede kans krijgt als een schakel in het proces misloopt. De deelnemers zijn geïnspireerd door dit proces en de leerpunten die dit oplevert voor de financiële dienstverlening.

‘De crux zit ‘m in een goede samenwerking en vertrouwen tussen de verschillende schakels in het uitvaartproces. Het uitvaartproces is dan weliswaar nog niet zover gedigitaliseerd als de financiële dienstverlening, het lukt hen wel om hun impactvolle proces in maximaal 6 dagen te doorlopen.  Daar kunnen wij van leren,’ licht Dorine van Basten (directeur HDN) toe.

Het uitvaartproces inspireerde de Ronde Tafel deelnemers om met andere ogen naar hun eigen  onderlinge samenwerking te kijken en discussieerden in vijf groepen over de kernwaarden van  een krachtige samenwerking tussen de ketenpartners. De deelnemers trokken onder andere de  volgende conclusies: samenwerken is gebaseerd op vertrouwen, commitment (inclusief de  directie), het nemen van verantwoordelijkheid en het in staat zijn om je eigen belang ondergeschikt  te maken aan het gezamenlijke belang dat je nastreeft. ‘Deze Ronde Tafel  Bijeenkomst heeft zowel de deelnemers als HDN geïnspireerd met waardevolle ideeën, waarop  HDN zal anticiperen’, aldus Dorine van Basten.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content