Skip to Content

DARTS: centrale HDN dienst

DARTS is een standaard en gratis voorziening van HDN. De naam staat voor Diensten Autorisatie en Registratie Tabel Systeem. Met DARTS kunnen HDN leden, gebruikers, maar ook externe aanbieders, hun diensten voor HDN aansluitnummers publiceren. DARTS heeft, onder andere, tot doel te voorkomen dat alle aanbieders van diensten een eigen oplossing voor de AAA omgeving moeten realiseren.

Een AAA omgeving omvat drie onderdelen van beveiliging, die elkaar aanvullen tot een totaalconcept. Deze onderdelen zijn:
– Authentication
– Authorization
– Accounting

Binnen het HDN netwerk wordt de identificatie gedaan met HDN certificaten. Deze certificaten zijn aan een uniek aansluitnummer gekoppeld. De aansluitnummers zijn in groepen te plaatsen. Groepen zijn op hun beurt aan een dienst te koppelen. Hierdoor is het voor u eenvoudig om te definiëren welke groepen en aansluitnummers toegang hebben tot een bepaalde dienst. Ook kunt u vastleggen wanneer en hoe vaak aansluitnummers gebruik hebben gemaakt van een dienst.

Ook diensten zijn in DARTS te publiceren en via het platform te ontsluiten. In DARTS kunt u aangeven waar de dienst is te bereiken. Ook zijn parameters aan diensten te koppelen. Het configureren van gebruikersgroepen en diensten gebeurt via Dartsbeheer (browserapplicatie).

De diensten die DARTS nu al ontsluit zijn:
– Webservice HDN maatschappijen en ontvangers opvragen*
– Webservice HDN tussenpersonen opvragen*
– HDN website www.hdn.nl
– HDN Index website
– Webservice HDN diensten opvragen

Weten of DARTS een interessante toevoeging is binnen uw dienstverlening? Neem contact op met HDN Beheer.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content