Skip to Content

Coöperatie DELA introduceert de digitale gezondheidsverklaring

Coöperatie DELA werkt continu aan het optimaliseren van haar processen. Na de aansluiting op het Hypotheken Data Netwerk (HDN) eind 2012, is begin februari de digitale gezondheidsverklaring voor aanvragen via HDN ingevoerd.

Met deze automatiseringsslag realiseert coöperatie DELA gebruikersgemak en een flinke tijdsbesparing voor financieel adviseurs. Zowel het aanvraagproces als de medische acceptatie voor de overlijdensrisicoverzekering van DELA lopen voortaan volledig digitaal. Adviseurs kunnen vanuit Efdece, Adviesbox, Findesk en Finix rechtstreeks aanvragen indienen voor het DELA LeefdoorPlan. De klant ontvangt vervolgens direct een e-mail met daarin de gezondheidsverklaring. Betreft het een schone gezondheidsverklaring onder de € 300.000? Dan ontvangt de adviseur binnen 24 uur de polis. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd binnen de digitale gezondheidsverklaring. Dit leidt (in 80% van de situaties) tot het minder vaak stellen van aanvullende vragen.

Armand Baas Becking, directeur DELA Intermediair: ‘Met deze ontwikkelingen willen wij een positieve bijdrage leveren aan het zo kostenefficiënt mogelijk kunnen bemiddelen door financieel adviseurs’.

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content