Skip to Content

Consortium werkt samen met BLG Hypotheken

Consortium van distributie partijen werkt samen met BLG hypotheken aan de realisatie van het provisiebericht via HDN.

De verplichting doorlopende provisie te betalen heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de administratieve lasten voor alle partijen in de hypotheekbranche. HDN heeft besloten het voor haar gebruikers mogelijk te maken deze administratieve last te verlichten door het ontwikkelen van een elektronisch provisie bericht. De realisatie van dit bericht wordt ter hand genomen door een consortium van distributie partijen waarvan AFAB, Faster Forward Elements, De Hypotheker Associatie, De Hypotheekshop en ViaFeria deel uit maken. Van de maatschappij kant zal BLG hypotheken de ontwikkeling ter hand nemen. Het testen van het bericht wordt 1 mei gestart zodat 1 juni de formele lancering van het provisie bericht een feit zal zijn.

Wim Witteveen, directievoorzitter AFAB Service Providing: “Introductie van het HDN provisie bericht is voor de hele keten in de distributie van hypotheken van groot belang omdat de kosten van een correcte provisie administratie op dit moment de pan uit rijzen.”

Toon Jansen, BLG: “BLG hypotheken ziet ondersteuning van het intermediair door digitale aanlevering van de provisiegegevens als belangrijke service aan haar business partners”.

Peter-Paul Wekking, ING Retail, ziet namens het HDN bestuur toe op de ontwikkeling van het provisie bericht. ”Voor de ontwikkeling van dit bericht is met SIVI overlegd. Structuur en velden van het provisiebericht voor hypotheken benaderen zoveel mogelijk het provisiebericht voor de verzekeringsmarkt. HDN bestuur vertrouwt op een brede acceptatie van het bericht binnen de financiële dienstverlening.”

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content