Skip to Content

Column Dorine van Basten: Vooruit kijken

In september a.s. bestaat HDN alweer 20 jaar. Ik hoor je denken: 20 jaar alweer? Ja, dat klopt! In die 20 jaar hebben wij als branche-initiatief best veel voor elkaar gekregen. We hebben een standaard en platform ontwikkeld, waardoor iedereen dezelfde digitale taal spreekt en goed met elkaar kan communiceren. Dit gaat vandaag de dag verder dan alleen de hypotheekaanvragen, waarmee het 20 jaar geleden begon. Inmiddels worden leven-, krediet-, mutatie- en documentberichten door HDN gefaciliteerd. Hierdoor zijn de kosten in de keten verlaagd en is zowel de snelheid als procesefficiency bij alle aangesloten partijen aanzienlijk toegenomen.

Op dit moment voert HDN 9 projecten met diverse ketenpartijen uit, die de voornoemde voordelen voor de hele keten verder moeten uitbreiden. Denk dan bijvoorbeeld aan het koppelen van externe bronnen aan het HDN platform. Hierdoor versnellen de processen, nemen de kosten voor het aanleggen en onderhoud van 1:1-koppelingen af en wordt de documentstroom verlaagd. In de ultieme situatie  kunnen deze externe bronkoppelingen leiden tot de mogelijkheid om een hypotheekofferte zonder voorbehouden af te geven. Immers, alle relevante bronnen zijn bij het indienen van de aanvraag al via HDN aan de aanvraag toegevoegd en door de geldverstrekker in kwestie gecheckt voordat de offerte wordt afgegeven. Toekomstmuziek? Dan is de toekomst dichterbij dan je denkt!
Meer over de projecten en doorontwikkeling van HDN vind je in deze nieuwsbrief.

Die hele doorontwikkeling kan HDN alleen tot stand brengen, als de hele keten de toegevoegde waarde van HDN in blijft zien. Wij volgen de marktontwikkelingen op de voet en laten de HDN standaard en het platform zo goed mogelijk op de relevante en breed gedragen ontwikkelingen aansluiten. Zowel bij de projecten als bij de implementatie van de huidige berichten stellen wij pro-actief project- en werkgroepen van HDN gebruikers samen. Dus geen doorontwikkeling vanuit de ivoren toren, maar samen en breed gedragen! Hierdoor levert HDN generieke oplossingen, die als digitale snelweg dienen voor de producten en diensten van zoveel mogelijk partijen die op HDN zijn aangesloten. Het concurrentiële voordeel bieden de producten en diensten van de partijen zelf.

Dat betekent voor HDN: vooruit kijken en samen de standaard en het platform blijven doorontwikkelen. Wij pakken die handschoen graag op!

Hartelijke groet,

Dorine van Basten
Directeur HDN

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content