Skip to Content

Column Dorine van Basten: Voorjaar!

De elfstedenkoorts is gezakt, de dagen worden weer wat langer, de temperatuur wordt aangenamer….het voorjaar is duidelijk in aantocht. En dat geeft energie! Dat zelfde gevoel heb ik na de recente HDN bestuursvergadering. Het was nogal een puzzel om met het beperkte budget van de vereniging de juiste keuzes in activiteiten te maken. En dat is gelukt.

De certificeringsafspraken worden op dit moment ingepland. Een zeer belangrijke activiteit, waarmee we met elkaar zorgen voor de borging van de kwaliteit van de HDN standaard.

De projecten met NHG, BKR en TaxCon lopen vanuit 2011 door in 2012, waarbij het project TaxCon (met NWWI, Stater, Delta Lloyd en AEGON) de eerste helft van dit jaar wordt afgerond. Vervolgens werken we met andere partijen aan de verdere implementatie van TaxCon. TaxCon heeft als doel het berichtenverkeer tussen taxatie/validatie instellingen en de geldverstrekkers veiliger, gemakkelijker en efficiënter te maken.

HDN heeft als ambitie om dit jaar 2 nieuwe projecten op te starten. Een project gericht op het koppelen van relevante externe bronnen, die ingezet kunnen worden in zowel het aanvraagtraject als de beheerfase. En een project dat we ‘DARTS als poortwachter’ noemen. Deze poortwachter ziet erop toe dat de verzender van een bepaald bericht dit bericht ook daadwerkelijk mag verzenden naar de ontvanger. En de ontvanger van het bericht, dit bericht ook daadwerkelijk kan ontvangen. Het levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van uitvalsverschijnselen.

De speerpunten voor onze implementatie-inspanningen van dit jaar zijn het documentbericht (DA/DX), het levenbericht (LX) en kredietbericht (KX). Dit zijn allemaal berichten die een belangrijke bijdrage leveren aan een efficiënter en gemakkelijker proces en inspelen op de verbreding van het portfolio van het intermediair.

Na een goede voorbereiding en uitgebreid testwerk zijn alle certificaten van de HDN beheertool succesvol vervangen, hetgeen van belang is voor de toegang tot de schema’s. Tevens is een upgrade van de HDN communicatiesoftware uitgeleverd.

Ja, wij zijn echt klaar voor het voorjaar!

image description

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws direct in je mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
image description
Direct contact
Stel je vraag en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug!
Return to Content